Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

967 resultaten


ID: 214401 | Bouwkundig element

Villa van 1906

Murillolaan 1 (De Haan)
Villa gedateerd "1906", oorspronkelijk gebouwd als kinderhome "Colonie de vacances de Jemeppe - Liège". Baksteenbouw met gecementeerde en beschilderde gevels onder gevarieerde bedaking (gevormd door schilddak, overstekende afgewolfde puntgevels en dakkapellen onder sleepdak).


ID: 16261 | Bouwkundig element

Bioscoop Ciné Minerva

Zeelaan 136 (De Panne)
Modernistisch rijhuis naar ontwerp van "Vanmarke, ing. arch. - De Panne"; betegeling "Carrelages-Vanneste-Furnes".


ID: 86460 | Bouwkundig element

Winkel-woonhuis

Stationsstraat 51-53 (Deerlijk)
Art-decogetint winkel-woonhuis van 1930-1931, dat werd gebouwd als een vakbondshuis in opdracht van de socialistische coöperatie Algemeen Welzijn uit Waregem. Volume in een kleurrijke baksteenarchitectuur, voorzien van een afgeschuinde deurtravee, gemarkeerd door een erker.


ID: 38336 | Bouwkundig element

Villa met paardenstallen en rijbaan Annedge

Tieltsesteenweg 34 (Deinze)
Villa met bijhorende paardenstallen en rijbaan. Bakstenen villa van twee bouwlagen onder schilddak, gebouwd in 1938 naar ontwerp van architect L. Dooms. Bakstenen hekpijlers met bolbekroning en muurtjes geven via een met kogelacacia's afgezoomde oprit toegang tot villa en manege. Rechts naast het hek, aan de straat, leegstaand kapelletje omgeven door beplanting.


ID: 207131 | Bouwkundig element

Café ’t Moleken

Franz Courtensstraat 1 (Dendermonde)
In 1914 kreeg de eigenares van de uitgebrande woning met café de toelating om deze te vervangen door een voorlopige woning uit hout. In 1920 werd de huidige woning opgetrokken. Het café bevond zich aan straatzijde, erachter de cinemazaal.


ID: 48161 | Bouwkundig element

Huis Het Schijf

Gentsesteenweg 113, 117-119 (Dendermonde)
Eerste schietbaan of schijf opgericht in 1865, uitgebreid in 1869. Gebouw in eclectische stijl, opgetrokken in 1909-1910 naar de plannen van stadsarchitect Alexis Sterck. In grote tuin gelegen gebouw, afgesloten van de straat door een haag, centraal opengewerkt door een ijzeren hek tussen hoge bakstenen pijlers. Complex met losse bestanddelen geschikt rond rechthoekige binnenkoer. Achtergelegen schuur en stal met koeienkop aan rechthoekige binnenkoer en Mariagrot in tuin nabij de straat, van circa 1930.


ID: 48541 | Bouwkundig element

Café en feestzaal Gildenhuis

Hamsesteenweg (Dendermonde)
Gebouw van de vzw Parochiale Werken, ingeplant op straathoek met Dokter Haekstraat. Vanouds veelvuldig door lokale verenigingen gebruikt.


ID: 48172 | Bouwkundig element

Hoekhuis met bioscoop

Kasteelstraat 1-4 (Dendermonde)
Neotraditioneel gebouw met art-deco-elementen, volgens bouwplan van 1924 ontworpen als cinema of feestzaal naar de plannen van architect Bellon. Straathoek markerende baksteenbouw van twee, één afgeschuinde hoek- en drie traveeën en drie bouwlagen onder afgewolfd kunstleien zadeldak + rechts lagere aanbouw van twee bouwlagen en vijf traveeën onder plat dak.


ID: 48949 | Bouwkundig element

Zaal en cinema Belgica

Kerkstraat 24-26 (Dendermonde)
De NV Burgerskring liet op het puin van de in 1914 verwoeste woning van wijlen burgemeester, minister en olieslager Leo De Bruyn volgens een bouwplan van 1925 en naar plannen van stadsarchitect F. de Ruddere, een complex in neobarokstijl optrekken. Dit complex omvatte een schouwburg en een brasserie die elk een aparte toegang hadden. Dit pand vijf traveeën en twee bouwlagen en is opgetrokken uit baksteen en witte natuursteen op een sokkel van blauwe hardsteen.


ID: 48939 | Bouwkundig element

Turn- en feestzaal van de Staats Middelbare Scholen

Leopoldlaan, Zwijvickstraat 8 (Dendermonde)
De voormalige turn- en feestzaal, een vrijstaand bakstenen volume met rechthoekig grondplan aan de Leopoldlaan werd in 1932 ten behoeve van de toenmalige Staats Middelbare Scholen door stadsarchitect Fernand de Ruddere ontworpen in de stijl van de nieuwe zakelijkheid.