Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

14010 resultaten


ID: 304276 | Bouwkundig element

Geheel van gekoppelde burgerhuizen

Molenstraat 45-49 (Antwerpen)
Geheel van oorspronkelijk vier gekoppelde burgerhuizen in eclectische stijl, gebouwd in opdracht van ‘courtier en laines’ A.F. Chaudoir, naar een ontwerp door de architect Lievin Van Opstal uit 1882. Het bredere linker pand (nummer 43), ontworpen met een licht afwijkende ordonnantie, is vandaag vlak gecementeerd.


ID: 7358 | Bouwkundig element

Geheel van gekoppelde burgerhuizen in Louis-Philippestijl

Molenstraat 46-48 (Antwerpen)
Twee burgerhuizen, oorspronkelijk de rijker versierde middenpanden van een geheel van vier volgens spiegelbeeldschema gekoppelde rijwoningen in Louis-Philippestijl, volgens de bouwaanvraag uit 1853 opgetrokken in opdracht van de koopman Pierre Claes-Mertens.


ID: 7359 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Molenstraat 50 (Antwerpen)
In oorsprong bescheiden burgerhuis, onderdeel van een geheel van vier gekoppelde rijwoningen, volgens de bouwaanvraag uit 1853 opgetrokken door de koopman Pierre Claes-Mertens. De weduwe F. Meeus liet het pand inwendig verbouwen en uitbreiden naar een ontwerp door de architecten Gebroeders Wauters uit 1911.


ID: 7360 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Molenstraat 52-56 (Antwerpen)
‘Maison de campagne’ in neoclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1852 opgetrokken in opdracht van de heer Ed. Van Der Straeten. Joseph Lambo-Franssen liet het pand in 1884 uitbreiden met een poorttravee, door aannemer Corneille Joseph Kennes. Getroffen door de Duitse beschietingen van 1914, werd het hotel door Charles Peeters-Mennen 'heropgebouwd', naar ontwerp van architect Edmond Van Waeterschoodt uit 1915.


ID: 7350 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Molenstraat 75 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, eind 1865 voor eigen rekening ontworpen door de aannemer-architect Jean Baptist Winders, en in 1866 opgetrokken. Het pand van drie traveeën, werd in opdracht van diens weduwe in 1891 verbouwd door de architect Emile Thielens, en in 1931 door de architect Adolphe Van Coppernolle als eigen praktijkwoning met twee traveeën uitgebreid.


ID: 7351 | Bouwkundig element

Geheel van vijf burgerhuizen in eclectische stijl

Molenstraat 79-87 (Antwerpen)
Geheel van vijf burgerhuizen in eclectische stijl gebouwd in opdracht van de heer J. Van den Bosch, naar een ontwerp door Frans Van Ballaer uit 1894 (gevelinscriptie). Het vastgoedproject behoort tot het rijpe oeuvre van de weinig productieve architect, die in Antwerpen actief was vanaf 1880 tot aan de Eerste Wereldoorlog.


ID: 10805 | Bouwkundig element

Godshuis Sint-Jozef

Monnikenhofstraat 107 (Antwerpen)
Voormalig Godshuis Sint-Jozef, gebouwd naar ontwerp van L. Gife in 1897, als intercommunaal godsgasthuis met bijhorende boerderij, bakkerij en wasinrichting, voor de gemeenten Berendrecht, Lillo, Zandvliet en Stabroek.


ID: 7362 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Montebellostraat 18 (Antwerpen)
Voornaam burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van Jos Olieslaeger, naar een ontwerp door Lievin Van Opstal uit 1869. Representatief voor zijn rijpe oeuvre, kwam het gebouw tot stand op het hoogtepunt van de succesvolle loopbaan van de architect, die alleen al in de jaren 1870 meer dan honderd woningen realiseerde in Antwerpen.


ID: 304277 | Bouwkundig element

Aannemerswoning Josephus Joannes Jacobs

Montebellostraat 24 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, als eigen woning gebouwd door de aannemer Josephus Joannes Jacobs, naar een ontwerp uit 1869. Op de aanpalende percelen bouwde Jacobs in 1874 voor eigen rekening een geheel van vijf gekoppelde burgerhuizen (nummers 26-34), waarvan er slechts twee min of meer gaaf bewaard zijn.


ID: 304278 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Montebellostraat 25 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1889 opgetrokken door Louis Smets-Crispyn, in opdracht van de heer Busschots. Tijdens verbouwingswerken naar een ontwerp door de architect Edward Van Not uit 1937, liet een latere eigenaar R. Boone de woning met een tweede verdieping verhogen.