Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

100 resultaten


ID: 35775 | Bouwkundig element

Parochiekerk Heilig Kruis

Heusdendorp (Destelbergen)
Parochiekerk in neogotische stijl, opgericht in 1844-45 naar ontwerp van architect M.J. Wolters op de plaats van de oude parochiekerk. Driebeukige hallenkerk onder zadeldak met ingebouwde vierkante toren boven het portaal, schip van zes traveeën eindigend op een zuidelijk georiënteerd koor van één travee met driezijdige sluiting. Op het oud kerkhof gebouwde grafkapel uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 35693 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw ter Sneeuw

Kerkham (Destelbergen)
Classicistische parochiekerk, gebouwd ter vervanging en op de plaats van de in 1784 gesloopte oude parochiekerk. De kerk is van het type hallenkerk met drie beuken van zes traveeën lang, afgedekt onder een gemeenschappelijk leien zadeldak, met ingebouwde vierkante westtoren, een koor van één travee met halfronde beëindiging ingeschreven in een driezijdige sluiting. Neoclassicistische laterale grafkapel van 1857.


ID: 78347 | Bouwkundig element

Kerkhof met oorlogsgedenkteken en grafmonumenten

Canadaplein (Diksmuide)
In de dorpskern geïntegreerd kerkhof, ten oosten afgelijnd door de Kerkomgangstraat, ten zuiden door de Sint-Jozefszaal en ten westen en ten noorden door de achtererven van de woningen in de Lekedorpstraat. Toegangen vanuit de Lekedorpstraat en de Kerkomgangstraat. Laatstgenoemde gemarkeerd door een treures. In de zuidoostelijke hoek, in het oog springend oorlogsgedenkteken. Voorts voornamelijk 20ste-eeuwse arduinen grafmonumenten.


ID: 78587 | Bouwkundig element

Heropgebouwde parochiekerk Sint-Martinus met omringend kerkhof

Vladslostraat (Diksmuide)
De georiënteerde parochiekerk met omringend kerkhof is heropgebouwd in 1924-1925, naar ontwerp van de Brugse architect Théodore Raison.


ID: 78154 | Bouwkundig element

Begraafplaats van Diksmuide

Woumenweg (Diksmuide)
Begraafplaats van Diksmuide.. Circa 1784 werd het kerkhof gesitueerd rondom de Sint-Niklaaskerk ontruimd en overgebracht naar de Woumenweg. Deze begraafplaats werd in 1856 aanzienlijk uitgebreid.


ID: 206950 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats

Bosstraat (Dilbeek)
Deels door breukstenen ommuurde en deels omhaagde gemeentelijke begraafplaats van Groot-Bijgaarden opgericht na de Tweede Wereldoorlog, ter vervanging van het voormalige kerkhof rond de kerk.


ID: 47909 | Bouwkundig element

Stedelijke begraafplaats

Molenstraat (Eeklo)
Stedelijke begraafplaats. Deels beschermd als monument bij ministerieel besluit van 30.04.2004.


ID: 33958 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Geboorte met kerkhof

Kluizendorpstraat 80A (Evergem)
Oude kerk opklimmend tot 1122, in 1770-1772 heropgebouwd als eenbeukige kerk van vier traveeën. Nadien werd de kerk in 1774 overwelfd, het koor vergroot en de gevel vernieuwd. Nieuwe vergroting in 1844-45 door toevoeging van twee zijbeuken van vier traveeën en nieuwe westtoren onder leiding van architect Louis Minard. Toren heropgetrokken na oorlogsschade in 1953-56 onder leiding van Henri Vaerwyck-Suys. Ommuurd kerkhof ten zuiden van de parochiekerk met een dodenhuisje, calvariekapel en een collectie aan 18de, 19de en 20ste-eeuwse graftekens.


ID: 26227 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Geboorte en Heilige Cyprianus met kerkhof

Desteldonkdorp (Gent)
Oorspronkelijke éénbeukige georiënteerde kerk van vier traveeën, uit begin veertiende eeuw. Koor heropgebouwd in 1541, uitbreidingen omstreeks 1597 en verscheidene herstellingen in de 17de eeuw. Volgens kadastergegevens van 1904 werd de kerk bij de restauratiewerken, die vermoedelijk circa 1900 plaats vonden, vergroot. Ommuurd kerkhof omheen de parochiekerk met een collectie van 19de en 20ste-eeuwse graftekens, een ereperk voor de gesneuvelden uit beide Wereldoorlogen en een imposante bakstenen grafkapel met ervoor een calvarie.


ID: 26951 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Niklaas met kerkhof

Dorpsstraat 10 (Gent)
De huidige kerk werd grotendeels gebouwd in 1775 onder leiding van L. De Villegas, religieus en bouwmeester van de Sint-Pietersabdij. Westelijke zijde uitgebreid met twee traveeën en nieuwe toren voorzien van een hoge naaldspits circa 1860 naar ontwerp van architect E. de Perre. Bakstenen gebouw op rechthoekige plattegrond: driebeukige pseudobasilicale kerk van zeven traveeën met recht afgesloten koor van één travee, links en rechts geflankeerd door een vierkante berging en sacristie. Omringend kerkhof met graftekens.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.