Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

349 resultaten


ID: 131835 | Landschappelijk element

Houtkanten  langs holle weg

Kwinten (Voeren)
De houtkant ligt op het talud van de holle weg 'Waterwegske', een holle weg die van Kwinten langs het Broekbos richting Mosdelle gaat. De soortensamenstelling bestaat uit opgaande en knotbomen van gewone es, gewone haagbeuk, meidoorn, rode kornoelje, een zeer zware stoof van veldesdoorn met omtrek 450 cm, opgaande bomen van veldesdoorn, hakhout van gewone hazelaar, opgaande bomen van zoete kers en witte paardenkastanje.


ID: 301954 | Landschappelijk element

Houtkant met knotbomen van es en veldesdoorn

Kwinten (Voeren)
De houtkant met knotbomen van es staat langs de weg Kwinten en langs een halfverhard pad dat er parallel mee loopt. Tot deze lijn hoort ook een knotes met boomkapel.


ID: 132173 | Landschappelijk element

Houtkant op talud langs holle weg

Lusberg (Voeren)
De gemengde houtkant staat op het talud van de holle weg 'Lusberg'. Gewone hazelaar en veldesdoorn komen als hakhout voor, gewone es als hakhout, knotboom en opgaande boom. Schietwilg, eenstijlige meidoorn, rode kornoelje, Gelderse roos, roos en kruisbes zijn bijmengingen.


ID: 132201 | Landschappelijk element

Houtkant op talud langs holle weg

Magis (Voeren)
De gemengde houtkant staat op het talud van een holle weg. De veel voorkomende gewone esdoorn komt voor onder de vorm van knotbomen, opgaande bomen en hakhout. Eenstijlige meidoorn, knotbomen van gele bindwilg, hakhout van gewone hazelaar, knotbomen en hakhout van veldesdoorn en opgaande en knotbomen van zomereik.


ID: 131851 | Landschappelijk element

Houtkant op talud langs holle weg

Mariahof (Voeren)
De gemengde houtkant bevindt zich langs een holle weg die tussen weilanden loopt. De houtkant bestaat uit knotbomen van veldesdoorn en gewone haagbeuk, meidoorn, hakhout en opgaande bomen van gewone es, opgaande bomen van zomereik, ruwe berk en gewone hazelaar.


ID: 131882 | Landschappelijk element

Houtkanten op talud holle weg

Mariahof (Voeren)
De gemengde houtkant bestaat uit opgaande gewone essen, en zwaar hakhout van es, met een omtrek van meer dan 650 cm. Zomereik komt als hakhout en opgaande bomen voor. Hakhout van gewone hazelaar en gewone esdoorn. Opgaande bomen van gewone robinia, wintereik en witte paardenkastanje. Veldesdoorn is aanwezig als hakhout en knotbomen. Meidoorn komt voor op de koppen van het talud als veekering. Kruisbes en roos zijn bijmengingen. Ruwe berk, gewone kardinaalsmuts en gladde iep zijn in de houtkant aanwezig. Er is een lijnaanplanting van Canadapopulier.


ID: 131883 | Landschappelijk element

Opgaande eikenrij en kaphaag van es

Mariahof (Voeren)
Het lijnvormige element bestaat uit een opgaande bomenrij van zomereik en een kaphaag van gewone es. De kaphaag staat op de perceelsgrens van een weiland, en bestaat hoofdzakelijk uit gewone es met een bijmenging van knotbomen van gewone esdoorn.


ID: 132357 | Landschappelijk element

Houtkant op talud bij holle weg

Mennekesput (Voeren)
De gemengde houtkant staat op een talud langs de holle weg. De soorten bestaan uit hakhout van gewone hazelaar, hakhout van gewone esdoorn, opgaande bomen en hakhout van gewone robinia, opgaande bomen en hakhout van gewone es, knotbomen van gewone haagbeuk, zomereik, opgaande bomen van Canadapopulier, kruisbes, rode kornoelje, iep, zoete kers en Amerikaanse vogelkers. Er staan restanten van een geschoren meidoornhaag op de kop van het talud. Deze veekeringshaag heeft sporen van vlechtwerk.


ID: 132333 | Landschappelijk element

Houtkant op talud

Meulenberg (Voeren)
De gemengde houtkant staat op een talud langs een halfverharde weg. De houtkant bestaat uit hakhout van gewone hazelaar, hakhout van gewone es, hakhout van gewone esdoorn en zomereik.


ID: 131745 | Landschappelijk element

Houtkant op talud

Middelhof (Voeren)
De gemengde houtkant staat op een talud langs de weg Middelhof, net ten zuiden van de spoorlijn. De weg en het talud zijn aangelegd bij de constructie van de spoorlijn tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het talud is beplant met hakhout van zomereik, gewone hazelaar en gewone es. Ook boswilg, gewone esdoorn en meidoorn komen voor.