Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1180 resultaten


ID: 215620 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Mariapark en kruisweg

Rustoordlei (Brasschaat)
In de wijk Rustoord in Brasschaat is ten noorden van de parochiekerk een religieuze tuin gelegen, bestaande uit een Mariapark en een kruisweg.


ID: 216135 | Bouwkundig element

Heilig Hartbeeld

Dorpsstraat (Brecht)
Op het pleintje voor de Sint-Leonarduskerk staat op hardstenen sokkel met opschrift, een bronzen Heilig Hartbeeld van Simon Goossens.


ID: 216617 | Bouwkundig element

Reliëf met Heilig Hartbeeld

Schooldries (Brecht)
Reliëf met Heilig Hartbeeld door Jan Gerrits, in 1919 opgericht ter herdenking van de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.


ID: 213905 | Bouwkundig element

Begraafplaats

Molenstraat (Bredene)
Begraafplaats aangelegd in 1972 en sindsdien meerdere malen uitgebreid. Door bomen omsloten rechthoekig perceel, in vier rijen verdeeld door betonpaden. Centraal pad gemarkeerd door kruismonument. Bij de toegang een dodenhuisje, eenlaagse baksteenbouw onder platte bedaking, met een boven het gangpad doorgetrokken luifel waarin een kruis verwerkt. Monument ter ere van Albert I, gesigneerd "M.L. LAUWEREINS".


ID: 70787 | Bouwkundig element

Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Rust

Kerkstraat (Bree)
De kapel werd gebouwd in 1904 door de familie Lipkens. Rechthoekige bakstenen kapel van één travee met driezijdige sluiting, onder zadeldak.


ID: 300500 | Landschappelijk geheel

Damse Vaart en tweelingkanalen Schipdonk- en Leopoldkanaal met omgevende polders nabij Dudzele, Oostkerke en Hoeke, Fort van Beieren en kreken van Lapscheure

Dudzele, Koolkerke, Sint-Kruis (Brugge), Damme, Hoeke, Lapscheure, Oostkerke (Damme), Westkapelle (Knokke-Heist), Maldegem (Maldegem)
Dit gebied, 4.844 ha groot, bevindt zich in de kustpolders ten noordoosten van Brugge, aan weerszijden van de Damse Vaart. Het omvat het typische landschap van de Oostkustpolders langsheen de voormalige Zwingeul en nabij Dudzele, gekenmerkt door vlakke, open tot halfopen agrarische landschappen doorsneden door dijken, zoals de Romboutswervedijk, de Krinkeldijk, de Mostaertdijk (voorheen Greveningedijk), de Oude Sluissedijk, de Zuiddijk, de Branddijk en de Sint-Pietersdijk en kanalen, zoals de Lieve, de Damse Vaart en het Schipdonk- en Leopoldkanaal, die in vele gevallen geaccentueerd worden door opgaande bomenrijen, soms aangevuld met knotbomen en struwelen.


ID: 82842 | Bouwkundig element

Stadswoning

Annuntiatenstraat 12 (Brugge)
Dubbelhuis op L-vormige plattegrond van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldaken (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), met 17de-eeuws(?) uitzicht. Bij verbouwing van 1980 naar ontwerp van architect F. Maes (Knokke) inwendig volledig vernieuwd.


ID: 81824 | Bouwkundig element

De Bogaerde

Arsenaalstraat 4 (Brugge)
Samenstel van enkele klassenvleugels in neo-Brugse stijl, respectievelijk van links naar rechts uit het vierde kwart van de 19de eeuw, van 1908, van 1921 naar ontwerp van architect D. Maene (Brugge) en van 1948 naar ontwerp van architect M. Hocepied (Brugge). Typerend voorkomen van Brugse traveeën, type I en getrapte toppen, zijtrapgevels, maaswerk.


ID: 76869 | Bouwkundig element

Hekpijler met kapel

Astridlaan (Brugge)
Witbeschilderde pijler boven een zwart gepekte plint. Segmentboogvormige muurkapel onder pannen ezelsrug met beeld van Maria achter betralied glas.


ID: 82530 | Bouwkundig element

Speelmanskapel

Beenhouwersstraat 1 (Brugge)
Voormalige kapel van de speelliedengilde, zogenaamd "Speelmanskapel", gebouwd in 1421.