Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1601 resultaten


ID: 29952 | Bouwkundig element

Brouwerij in empirestijl

Wollestraat 25 (Brugge)
Voormalige brouwerij, thans winkelpand met bijhorend dakterras. Monumentaal diephuis met links poortgebouw die toegang gaf tot brouwerij op achtererf tegenaan Kraanrei met deels bewaarde 19de-eeuwse bakstenen reigevel.


ID: 29962 | Bouwkundig element

Brouwerij-mouterij Léon Schaeverbeke

Wollestraat 37-41, 47 (Brugge)
Voormalige brouwerij-mouterij van Léon Schaeverbeke. Thans "Het Bourgoensche cruyce / Croix de Bourgogne" toegankelijk via de poort van nummer 35. Gebouwen gegroepeerd rondom een rechthoekige binnenkoer uitziend op de Rozenhoedkaai; naar voor springend balkon met ijzeren leuning op zware consoles. Laatst genoemde onderging "Kunstige Herstelling" in 1971 naar ontwerp van architect L. Vermeersch (Brugge).


ID: 75143 | Bouwkundig element

Interbellumwoning met maalderij

Zandstraat 137 (Brugge)
Woonhuis met achterliggende gebouwen van een maalderij van 1937 naar ontwerp van architect Raf Gellynck (Brugge).


ID: 82526 | Bouwkundig element

Pakhuis horend bij brouwerij De Hoefijzer

Zevensterrestraat (Brugge)
Voormalig pakhuis horend bij de brouwerij "De Hoefijzer" aan de Hoefijzerlaan. Onregelmatige travee-indeling en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 18de-19de eeuw. In 1997 verbouwd tot hotel. Verankerde bakstenen lijstgevel.


ID: 44508 | Bouwkundig element

Boerenwoning en melkerij Van Achter

Brusselmansstraat 7-9 (Buggenhout)
Restanten van een voormalige semigesloten hoeve en melkerij Van Achter, opgericht in 1909. Woonhuis van zes traveeën en anderhalve bouwlaag onder leien zadeldak, met oudere kern, vergroot in 1904 en in 1909 gedeeltelijk gereconstrueerd, en vermoedelijk verhoogd met de halve verdieping. Ten noorden achter het woonhuis, voormalig melkerijgebouw, volgens het kadasterarchief opgericht in 1909. Achteraan in de tuin, houten berging onder golfplaten dak.


ID: 44605 | Bouwkundig element

Brouwerswoning en brouwerij Bosteels

Hanenstraat 2, Kerkstraat 92-94 (Buggenhout)
De hoek van de Kerkstraat met de huidige Hanenstraat aan de rand van de dorpskom van Buggenhout wordt sinds het midden van de 19de eeuw gedomineerd door de brouwerijgebouwen van de familie Bosteels.


ID: 44533 | Bouwkundig element

Burgerhuis en maalderij Van den Bossche

Houtenmolenstraat 14-16 (Buggenhout)
De woning is een mooi voorbeeld van een statisch neoclassicistisch burgerhuis uit het einde van de 19de eeuw. Het telt vier traveeën en twee bouwlagen onder een leien zadeldak vooraan en een schilddak met ijzeren vorstkam en windwijzer boven de latere uitbreiding achteraan. Het voormalige maalderijgebouw, ingeplant aan de straat links van het woonhuis, is een langgestrekt bakstenen gebouw van zes traveeën onder een pannen zadeldak en werd samen met het woonhuis ontpleisterd.


ID: 44568 | Bouwkundig element

Kapelhoeve

Kasteelstraat 214-216 (Buggenhout)
Oprichting in 1927 van de modelhoeve van de Belgische Boerenbond onder leiding van ingenieur J. Steps. Achterin gelegen hoevecomplex met losse bestanddelen gegroepeerd rondom een met gras begroeid en beboomd erf met omlopend gekasseid pad en toegankelijk via een gekasseide beukendreef ten zuiden van het gebouwencomplex. Ten noorden en ten zuiden, ruime schuren, stallen en bergingen, opgetrokken uit baksteen.


ID: 44583 | Bouwkundig element

Patattenmolen met maalderij en molenaarswoning

Krapstraat 161 (Buggenhout)
De Patattenmolen of Plaatsemolen is een laat 18de-eeuwse stenen korenwindmolen van het type bovenkruier (oorspronkelijk grondzeiler, later bergmolen) met een elektromechanische maalderij van 1921 en een molenaarswoning met stallen van 1864.


ID: 44590 | Bouwkundig element

Café Hopveld en aanhorigheden van brouwerij Den Keyser

Mandekensstraat 241-243, 243A (Buggenhout)
Café en aanpalende gekoppelde woningen behorende tot aanhorigheden en de locatie van de vroegere brouwerij. Gekoppelde woningen van twee en drie traveeën onder pseudomansardedak met dakvensters(leien), in zijn huidige vorm daterend uit het begin van de 20ste eeuw.