Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4539 resultaten


ID: 73422 | Bouwkundig element

Burgerhuis In den Prince van Luyck

Markt 36 (Maaseik)
Breedhuis in Maasstijl. Een verspringend aantal traveeën en drie bouwlagen onder steil zadeldak. De gevelsteen met opschrift: IN DEN PRINCE VAN LUYCK 1664 werd bij de restauratie teruggeplaatst.


ID: 73423 | Bouwkundig element

Burgerhuis De Stad Amsterdam

Markt 37 (Maaseik)
Breedhuis in Maasstijl uit 1688, sterk gerestaureerd en gereconstrueerd. Ongelijk aantal traveeën en drie en een halve bouwlaag onder zadeldak met dakkapel.


ID: 86122 | Bouwkundig element

Burgerhuis Den Swaen

Markt 38 (Maaseik)
Breedhuis van het enkelhuistype, zes traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, aan de Boosstraat. Gevel op de Markt huis "Den Swaen", krulgevel van drie traveeën en drie bouwlagen, op de gevelsteen gedateerd 1649.


ID: 73429 | Bouwkundig element

Apotheek Van Venckenray

Markt 46 (Maaseik)
Apotheek, thans stadsmuseum. In 1704 opende hier de oudste private apotheek van België; waarschijnlijk werd het huis toen ook gebouwd. Dubbelhuis in Maasstijl, van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak.


ID: 73430 | Bouwkundig element

Burgerhuis De Bonten Os

Markt 47 (Maaseik)
Waarschijnlijk werd het huis rond 1688 gebouwd, na de verwoesting van het oorspronkelijke huis in de brand van 1684. Breedhuis in barokke Maasstijl met twee traveeën en twee en een halve bouwlaag onder zadeldak met dakkapel.


ID: 73431 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Markt 48-49 (Maaseik)
Het huidige breedhuis met 19de-eeuwse gevel in neoclassicistische stijl is een samenvoeging van twee panden, namelijk links huis De Spiegel en rechts huis De Kerck die beide dateren uit het derde kwart van de 17de eeuw. Breedhuis van zeven traveeën en vier bouwlagen onder één doorlopend steil zadeldak met drie nieuwe dakkapellen en met een verankerde bakstenen lijstgevel.


ID: 73432 | Bouwkundig element

Stadswoning

Markt 51 (Maaseik)
Het gebouw heeft een kern uit de eerste helft van de 17de eeuw, te zien aan de smeedijzeren muurankers met krullen. Achter de verbouwde gevels bevindt zich een vakwerkconstructie. Vanaf het einde van de 18de eeuw was ‘Au Pascha’ een herberg.


ID: 73439 | Bouwkundig element

Achterhuis in Maasstijl

Munnikenstraat 9 (Maaseik)
Oorspronkelijk het achterhuis van Markt nummer 27. Breedhuis in Maasstijl uit het eerste kwart van de 18de eeuw.


ID: 72351 | Bouwkundig element

Putshoeve

Nielerstraat 31 (Maaseik)
Langgestrekte hoeve met oude kern mogelijk opklimmend tot de 18de eeuw. Ordonnantie: stal-dwarsschuur-stal-woonhuis.


ID: 73446 | Bouwkundig element

Stadshoeve in Maasstijl

Pelserstraat 45 (Maaseik)
Stadshoeve in Maasstijl uit het eerste kwart van de 18de eeuw, gebouwd in de hoek die de straat hier vormt. Het woonhuis heeft een puntgevel met aandak, topstuk en schouderstukken. Het dienstgebouw heeft een lijstgevel.