Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

416 resultaten


ID: 303737 | Landschappelijk element

Veekeringen van meidoorn

Plankerweg (Voeren)
De geschoren meidoornhagen zijn aangeplant als veekering bij weilanden en hoogstamboomgaarden. Deze hagen langs perceelsgrenzen zijn op vele plaatsen in Teuven aanwezig. Ze hebben mooie representatieve groeivormen en zijn beeldbepalende objecten in het Voerense landschap.


ID: 131967 | Landschappelijk element

Geschoren meidoornhaag als erfafsluiting

Plankerweg 12 (Voeren)
De geschoren meidoornhaag sluit het erf met hoogstamboomgaard af.


ID: 303704 | Landschappelijk element

Geschoren veekeringshagen van meidoorn

Reesberg (Voeren)
De geschoren meidoornhagen zijn aangeplant als veekering bij weilanden. Deze haag hoort bij een hoeve. Deze hagen langs perceelsgrenzen zijn op vele plaatsen in Remersdaal aanwezig. Ze hebben mooie representatieve groeivormen en zijn beeldbepalende objecten in het Voerense landschap.


ID: 303708 | Landschappelijk element

Geschoren veekeringshagen van meidoorn

Reesberg (Voeren)
De geschoren meidoornhagen zijn aangeplant als veekering bij weilanden in de omgeving van een langgestrekte hoeve. Deze hagen langs perceelsgrenzen zijn op vele plaatsen in Remersdaal aanwezig. Ze hebben mooie representatieve groeivormen en zijn beeldbepalende objecten in het Voerense landschap.


ID: 131980 | Landschappelijk element

Geschoren meidoornhaag bij kerkhof Remersdaal

Remersdaal-Dorp 1 (Voeren)
De geschoren afsluitingshaag van meidoorn staat rond den hof bij de parochiekerk van Remersdaal.


ID: 132302 | Landschappelijk element

Houtkant op talud holle weg

Schophemmerhei (Voeren)
De gemengde houtkant bevindt zich op een talud van een holle weg. De soortensamenstelling bestaat uit hakhout, knotbomen en opgaande bomen van gewone es, hakhout van hazelaar, opgaande bomen van zoete kers, opgaande zomereik, knotbomen van zomereik met een omtrek van meer dan drie meter, gewone kardinaalsmuts, eenstijlige meidoorn, opgaande Canadapopulier, sleedoorn, bosrank, rode kornoelje, olm, hakhout van zomerlinde, knotbomen van gewone beuk en haagbeuk. Opvallend is het zeer oude hakhout van veldesdoorn, met een omtrek van meer dan vijf meter.


ID: 303573 | Landschappelijk element

Veekeringen van meidoorn

Sint-Pieterstraat (Voeren)
De veekeringshagen van meidoorn staan rond het voormalige gemeentehuis, school en onderwijzerswoning van Sint-Pieters-Voeren. De geschoren hagen staan op de perceelsgrens van weilanden of hoogstamboomgaarden. De functie van de weerhagen is het vee op de weide houden.


ID: 303576 | Landschappelijk element

Veekeringen van meidoorn

Sint-Pieterstraat, Trappen (Voeren)
De veekeringshaag van meidoorn staat aan de straatzijde van het erf bij een hoeve.


ID: 303921 | Landschappelijk element

Veekeringen van meidoorn

Sint-Pieterstraat (Voeren)
De veekeringshagen van meidoorn staan op verschillende plaatsen in Sint-Pieters-Voeren. De geschoren hagen staan op de perceelsgrens van weilanden. De functie van de weerhagen is het vee op de weide houden.


ID: 131981 | Landschappelijk element

Geschoren meidoornhaag bij hoeve

Smidt 1-3 (Voeren)
De geschoren meidoornhaag sluit het erf van de hoeve met losstaande bestanddelen langs de straatzijde af. Reeds op de Kabinetskaart van de Ferraris staat de omhaagde hoeve aangegeven. Op latere topografische kaarten uit de 19de en 20ste eeuw blijft deze situatie ongewijzigd.