Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

416 resultaten


ID: 131990 | Landschappelijk element

Geschoren afsluitingshaag van haagbeuk

Veurs 56 (Voeren)
De geschoren haagbeukhaag is aangeplant op de zuidelijk perceelsgrens van een erf. Er is een bijmening van kruisbes, gewone es, hulst en meidoorn. Er zijn restanten van een kaphaag van gewone haagbeuk.


ID: 132401 | Landschappelijk element

Geschoren meidoorn als afsluitingshaag

Viséweg 16 (Voeren)
De meidoornhaag is aangeplant op de perceelsgrens aan straatzijde. De geschoren haag sluit de tuin bij het burgerhuis af.


ID: 132217 | Landschappelijk element

Geschoren meidoornhaag als erfafsluiting

Waterval 10 (Voeren)
De scheerhaag van meidoorn sluit de voorzijde van het erf van de hoeve met losse bestanddelen af. De afsluitingshaag is een beeldbepalend object.


ID: 132398 | Landschappelijk element

Geschoren meidoornhaag als veekering

Withuisstraat (Voeren)
De geschoren veekeringshaag staat op de perceelsgrens van een hoogstamboomgaard. Zowel aan de Withuisstraat als aan een veldweg wordt het begraasde perceel afgesloten met een weerhaag.


ID: 132397 | Landschappelijk element

Geschoren meidoornhaag als afsluitingshaag

Withuisstraat 80 (Voeren)
De geschoren haag van eenstijlige meidoorn is aan straatzijde aangeplant als erfafsluiting, en doet tevens dienst als veekering.


ID: 134397 | Landschappelijk element

Haag en prieel van gevlochten gele kornoelje

Molenstraat 17 (Wellen)
Voormalige moestuin met haag en prieel van gevlochten gele kornoelje.


ID: 305756 | Landschappelijk element

Veekering van geschoren meidoorn

Oeterslovenstraat (Wellen)
Honderden meters meidoornhagen van de voormalige boomgaarden bij de 19de-eeuwse hoeve.


ID: 133261 | Landschappelijk element

Berceau bij het abtshuis van Tongerlo.

Abdijstraat 40 (Westerlo)
Aan de zuidzijde van de tuin van het abtshuis staat een loofgang waarvan de noordelijke helft is aangelegd uit bruine beuk en de zuidelijke helft uit gewone beuk. De loofgang is perfect gesloten en biedt de gebruikers een aangename lommerrijke wandeling. De plantafstanden in de haag zijn sterk gevarieerd van 1 meter tot verschillende meters, ook zijn er zware koppen weggenomen. Dit wijst op afsterven van plantsoen ten gevolge van een tijdelijk onderbreking in het periodiek onderhoud.


ID: 301975 | Landschappelijk element

Berceau van bruine beuk in kasteelpark Vanackere

Wevelgem (Wevelgem)
In het noordoostelijke deel van het kasteelpark, aansluitend bij het gemeentelijk zwembad van Wevelgem, is er een berceau van circa 75 meter lang die in oorsprong is aangelegd bij de grens van het park. De berceau was er voor voor de bewoners van het kasteel die er volledig afgeschermd van de zon konden wandelen. Met een blanke huid onderscheidde men zich van werkende mensen die door arbeid op het land en in de moestuinen een getaande huidskleur hadden. De lovergang is uitgevoerd met bruine beuk en is op het moment van de inventarisatie toe aan een grondige restauratie. Een belangrijk deel van de berceau is door schaduwdruk en windworp beschadigd, de stalen steunconstructie is nog deels aanwezig.


ID: 76546 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Heilig Hartkapel met haag en knotlinden

Boeygem (Wichelen)
Schuin ingeplante wegkapel op een met liguster omhaagd en geplaveid perceeltje en aan de achterzijde geflankeerd door twee geknotte linden. Kapel in neogotische stijl volgens het kadasterarchief in 1875 nieuw gebouwd door Frédéric Dalschaert, landbouwer en eigenaar van de hoeve nummer 15.