Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

558 resultaten


ID: 131473 | Landschappelijk element

Gelegde meidoornhaag aan zevensprong 'Aan de Ling'

Hoeneveldje (Voeren)
De éénstijlige meidoornhaag is het restant van een gelegde meidoornhaag als veekering nabij een zevensprong.


ID: 37724 | Bouwkundig element

Provinciale Kleuter- en Secundaire School

Hoeneveldje 1-2, 3 (Voeren)
Aan de Berneauweg werd in 1978 de Provinciale Kleuter- en Secundaire School gebouwd.


ID: 132374 | Landschappelijk element

Houtkant op talud bij holle weg

Hoffert (Voeren)
De gemengde houtkant staat op een talud van de holle weg. De soorten bestaan uit hakhout van ruwe iep (Ulmus glabra 'Cornuta'), hakhout van gewone es, hakhout van zomereik, hakhout van gewone robinia, eenstijlige meidoorn, veldiep, kruisbes, sleedoorn, gewone kardinaalsmuts en roos.


ID: 132237 | Landschappelijk element

Houtkant op talud langs holle weg

Holleweg (Voeren)
De houtkant is aangeplant op het talud van een holle weg, die de straatnaam Holleweg draagt. De beplanting bestaat uit gewone es die zowel in hakhout, als als opgaande en geknotte boom voorkomt, zomereik als opgaande boom en in hakhoutbeheer, olm in hakhout, en gele bindwild als knotboom. De eenstijlige meidoorn is een restant van een veekering op de kruin van het talud. Er is een natuurrijke verrijking met zoete kers, boswilg, sleedoorn, rode kornoelje en gewone kardinaalsmuts.


ID: 132390 | Landschappelijk element

Houtkant op steilrand langs de Berwijn

Holleweg (Voeren)
De gemengde houtkant van meerdere kilometers lang bevindt zich op de steilrand van de Berwijn. De soortensamenstelling bestaat uit onder meer hakhout en knotbomen van gewone es. Deze knotbomen hebben een omtrek van meer dan 400 cm. Het hakhout bestaat uit gewone hazelaar, zwarte els en gewone robinia. Daarnaast komt ook eenstijlige meidoorn voor. Er is een natuurlijke verrijking van rode kornoelje, gewone kardinaalsmuts en kraakwilg.


ID: 132395 | Landschappelijk element

Houtkant op steilrand van de Berwijnvallei

Holleweg (Voeren)
De houtkant op een talud op de steilrand van de Berwijnvallei bestaat uit eenstijlige meidoorn. Deze haag werd aangeplant om erosie van de landbouwpercelen te voorkomen.


ID: 132396 | Landschappelijk element

Houtkant op steilrand van de Berwijnvallei

Holleweg (Voeren)
De houtkant op de steilrand van de Berwijnvallei bestaat uit eenstijlige meidoorn, gewone es, zomereik, gewone haagbeuk, hakhout van gewone hazelaar en gele bindwilg. Er is een bijmenging van roos, boswilg, zoete kers, kruisbes en Amerikaanse vogelkers. Door zijn ligging en omvang is het een beeldbepalend object.


ID: 131960 | Landschappelijk element

Afsluitingshaag van meidoorn

Hoofstraat 13 (Voeren)
De geschoren afsluitingshaag van meidoorn sluit het erf aan de straatzijde af. De haag heeft een zeer dicht plantverband.


ID: 304604 | Landschappelijk element

Gelegde meidoornhaag

I gen Treut (Voeren)
De geschoren meidoornhagen zijn aangeplant als veekering bij een weiland langs de Gulp. De functie van de weerhaag is het vee op de weide houden. Deze haag heeft relicten van gelegde hagen. Deze hebben mooie representatieve groeivormen en zijn beeldbepalende objecten in het Voerense landschap. Het netwerk van hagen refereert aan het historisch landschapsbeeld zoals nog zichtbaar op historische kaarten.


ID: 131965 | Landschappelijk element

Afsluitingshaag

I gen Treut 1 (Voeren)
De geschoren meidoornhaag sluit het erf aan straatzijde af.