Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

687 resultaten


ID: 130696 | Landschappelijk element

Oude gekandelaarde eik

Stouteweg (Oudenaarde)
De gekandelaarde eik staat op het openbare domein en ongeveer 10 meter verwijderd van het kruispunt met Pladutse en Schaapsputte. De boom is waarschijnlijk nog een restant uit de 18de-eeuwse erfbeplanting die we zien op de Ferrariskaart. De boom heeft een holle stam en meet een stamomtrek van circa 4 meter.


ID: 300035 | Landschappelijk element

Oude kaphaag met es, haagbeuk, eik en veldesdoorn

Varent (Oudenaarde)
Ten noorden van een laaggelegen terrein voorkomt men met een beplant talud de verdere erosie van de hoger gelegen gronden. De beplanting bestaat uit een oude gemengde kaphaag van es, haagbeuk, eik en veldesdoorn. In het talud wordt het kwelwater van een bron in een gracht opgevangen. De ingewerkte lange gracht verloopt verder in het talud en voorkomt hierdoor moerasvorming aan de basis.


ID: 132508 | Landschappelijk element

Hakhoutstoven van wintereik op Kruisberg

Gruitrode (Oudsbergen)
De Kruisberg (Kijktorenberg) is een landduin gelegen op de grens tussen Meeuwen en Opglabbeek. De wintereiken hakhoutstoven zijn markante elementen in het landschap. Het betreft hier een autochtone populatie van wintereik (Quercus petraea) waardoor het gebied vanzelfsprekend een grote dendrologische waarde heeft. Deze wintereiken hakhoutstoven, in de volksmond ook 'winterstoven' of 'strubben' genoemd, zouden zijn aangeplant om het stuiven van het zand tegen te beperken.


ID: 40509 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Domein ter Deck

Waversesteenweg 244-246 (Overijse)
Groot park met landhuis en bijgebouwen in een neotraditionele bak- en zandsteenstijl met kern uit de 16de-17de eeuw, ingrijpende restauratie uit begin 20ste eeuw onder leiding van architect P. Saintenoy.


ID: 131196 | Landschappelijk element

Knoteik als hoekboom op talud

Herne (Pajottegem)
De geknotte eik (Quercus robur) staat op een talud midden een blok akkerland omsloten door de Warlokkestraat in het noorden, de Waardestraat in het zuiden en de Steenweg Asse in het oosten. In het noorden ligt de Tenbroekbeekvallei, in het zuiden de Rifrafbeekvallei. De solitaire boom heeft een knothoogte van drie meter en de totale hoogte is tien meter.


ID: 131112 | Landschappelijk element

Gemengde houtkanten op talud

Beeldekensstraat (Pajottegem)
De houtkant bevindt zich op een talud dat een grasland langs de Scheibeek aan de noordzijde begrensd. De gemengde houtkant houdt de reliƫf van de steilrand vast.


ID: 131280 | Landschappelijk element

Opgaande zomereik

Beverstraat (Pajottegem)
De opgaande zomereik (Quercus robur) staat op de perceelsgrens van enkele weiland in de omgeving van hoeve Wilgendam. De boom, omtrekt 312 centimeter, heeft een totale hoogte van 32 meter en een kruindiameter van 25 meter.


ID: 131282 | Landschappelijk element

Opgaande zomereik

Beverstraat (Pajottegem)
De opgaande zomereik (Quercus robur) staat op de perceelsgrens van enkele weilanden in de omgeving van hoeve Wilgendam. De boom heeft een omtrekt 237 centimeter.


ID: 131286 | Landschappelijk element

Opgaande zomereik

Beverstraat (Pajottegem)
De opgaande zomereik (Quercus robur) staat op de perceelsgrens van een poel horend bij Hoeve Wilgendam. Aan de andere zijde ligt een onverharde landbouwweg. De boom heeft een stamomtrek van 275 centimeter en een totale hoogte van twintig meter.


ID: 131223 | Landschappelijk element

Opgaande solitaire zomereik

Biezenstraat (Pajottegem)
De alleenstaande zomereik (Quercus robur) staat op de perceelsgrens van een akkerland en een verruigd perceel met een poel. De opgaande boom heef een omtrek van meer dan drie meter. De totale hoogte bedraagt 29 meter, waarvan 10 meter takvrij.