1407 resultaten
ID: 133259 | Landschappelijk element
Borreshoefstraat 104 (Dilsen-Stokkem)
Op het einde van de Borreshoefstraat, vlak tegen de Zuid-Willemsvaart, staan in de tuin bij een voormalige hoeve twee schermlindes aangeplant als bescherming tegen (extreme) weersomstandigheden.
ID: 71568 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Boyen (Dilsen-Stokkem)
Mooie ligging, afgelegen ten westen van de kern van het gehucht. Rechthoekige, neogotische kapel van drie traveeën met driezijdige sluiting. Geschoren haag en twee lindes als kapelboom.
ID: 71352 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Kerkstraat 9 (Dilsen-Stokkem)
In 1644 wordt een nieuwe kerk gebouwd door Willem van Bocholt, met behoud van de romaanse toren van Maaskeien. Deze kerk was een éénbeukige kerk met een koor van twee rechte traveeën en sacristie tegen de zuidzijde van het koor. Omheen de kerk ligt het vergroende kerkhof met langs de Bergerkampstraat vier gekandelaarde lindes in afzonderlijke plantvakken.
ID: 86059 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Zonnestraat 39 (Dilsen-Stokkem)
De kapel met lindes en het Kapelhof vormden de kern van het oude gehucht Ophoven. Ontstaan uit het Laathof van de kapel, en voor het eerst vermeld circa 1400 als eigendom van Herman van der Capellen, die laathof en kapel erfde.
ID: 205124 | Bouwkundig element
Sterstraat 2 (Drogenbos)
19de-eeuwse herberg met een interbellum-interieur.
ID: 131462 | Landschappelijk element
Drie Eikenstraat 13 (Edegem)
De zomerlindendreef (Tilia platyphyllos) bevindt zich tussen de straat en de ingang van het kasteel Hof ter Linden. De dubbele dreef vormt de historische verbinding tussen het kasteel en de kerk en is tevens de ingang tot het kasteeldomein.
ID: 306179 | Landschappelijk element
Balgerhoeke (Eeklo)
Op het plein in Balgerhoeke staat een vredesboom, aangeplant na het einde van de Eerste Wereldoorlog. De linde heeft een omtrek van 2m86 en een totale hoogte van 19 m. De kroon is teruggesnoeid.
ID: 131631 | Landschappelijk element
Erpedorp (Erpe-Mere)
Op het plein voor de Sint-Martinuskerk werd een jonge opgaande linde aangeplant als vrijheidsboom ter vervanging van een ouder exemplaar dat mogelijk al op de Ferrariskaart (1770-1778) ingetekend staat.
ID: 8242 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Ommegangstraat (Erpe-Mere)
Barokkapel, 1640 gedateerd op de imposten van de deur, gelegen op een hoogte met omringende lindebomen. Rechthoekige kapel met driezijdige sluiting. Voorheen bepleisterde bak- en zandsteenbouw op hoge afgeschuinde plint.
ID: 130870 | Landschappelijk element
Populierenstraat (Erpe-Mere)
Ten zuidwesten van de erftoegang naar de vierkantboerderij in de Populierenstraat, staat aan de overkant van de weg een mooi ontwikkelde linde. De gekandelaarde linde is hier dienstig als schermbeplanting. De linde voorziet, bij het binnenhalen van de oogst, het wachtende ingespannen paard van schaduw.