Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

5886 resultaten


ID: 54885 | Bouwkundig element

Couvent et école de filles

Oude Nieuwpoortstraat 10A-B, Santhovenstraat 1B (Middelkerke)
Voormalig couvent et école de filles met voorliggend, laag ommuurd grasperkje. In 1923-24 heropgebouwd in sobere neogotische stijl naar ontwerp van architecten C.Pil & H. Carbon uit 1921. Directiewoning en klassenvleugel van respectievelijk vijf en twaalf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak.


ID: 74545 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwkapel uit de jaren 1920

Rattevallestraat (Middelkerke)
Onze-Lieve-Vrouwkapel uit de jaren 1920. Eenbeukig gebouwtje met vlakke sluiting onder pannen zadeldak. Witgekalkte baksteenbouw boven gepikte plint. Op elkaar gestelde hoeksteunberen met versnijdingen.


ID: 73707 | Bouwkundig element

Mariakapel

Sint-Pietersstraat (Middelkerke)
Mariakapel van 1954 naar ontwerp van architect R. Meyer, met Inplanting ten zuidoosten van de kerk nabij de sacristie. Eenbeukige kapel van twee traveeën en een vlakke sluiting; aan zuidoostelijke zijde openwerkt. Leien zadeldak met dakschild en dakruiter.


ID: 55081 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Pietersparochie

Sint-Pietersstraat 8 (Middelkerke)
Pastorie naar ontwerp van architect T. Raison van 1920 gelegen ten noorden van de kerk. Alleenstaand dubbelhuis midden ommuurde tuin, aan voorzijde omhaagd. Heropgebouwd qua indeling en opstand in aansluiting bij de traditionele bouwtrant van de landelijke pastorieën uit het einde van de 18de eeuw.


ID: 55092 | Bouwkundig element

Boetekapel Nood zoekt Troost

Spermaliestraat (Middelkerke)
Eenbeukig gebouwtje van twee traveeën en een koor van één travee en een driezijdige sluiting onder leien zadeldak, heropgebouwd in de lijn van de 19de-eeuwse traditie.


ID: 55090 | Bouwkundig element

Hoeve 't Dorpshof

Spermaliestraat 255 (Middelkerke)
18de-eeuwse hoeve met lage, bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken U-vormig en gesloten opgesteld rondom een erf met centrale putvaalt. Ten zuidoosten, erftoegang gemarkeerd door middel van vierkante witgekalkte hekpijlers met piramidebekroning; Marianisje links. Boerenwoning, schuur met wagenhuis en stalvleugel respectievelijk ten zuiden, ten oosten en ten noorden.


ID: 55126 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Laurentiusparochie

Westendelaan 310 (Middelkerke)
Pastorie ten westen van de kerk, heropgebouwd in 1921 door aannemer Desneux, naar ontwerp van architecten C. Pil & H. Carbon uit 1920. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen op verhoogde begane grond. Oostelijke inkompartij met tudorboogvormige deur in uitgewerkte bakstenen omlijsting waarboven Marianis.


ID: 55129 | Bouwkundig element

Lager en Kleuteronderwijs Sint-Lutgardis

Westendelaan 344-346 (Middelkerke)
Bakstenen schoolhuis en nevenliggende klassenvleugel heropgebouwd in 1922 in neo-Vlaamse-renaissance-stijl, naar ontwerp van architect Jules Gunst. Schoolhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen op verhoogde begane grond; zadeldak met centraal dakvenster in trapgevel. Klassenvleugel rechts in dito bouwtrant, in 1952 aangepast en verhoogd naar ontwerp van architect Louis Dochy.


ID: 55249 | Bouwkundig element

Hoeve

Wilskerkestraat 14 (Middelkerke)
Midden de velden gelegen hoevetje uit het derde kwart van de 19de eeuw. Lage, verankerde bakstenen bestanddelen L-vormig opgesteld rondom deels ingebouwd erf, met ten oosten boerenhuis en ten zuiden een schuur met stalgedeelte. Ten oosten is de hoeve toegankelijk via lange erfoprit, aan straatzijde gemarkeerd door een kapelletje.


ID: 34292 | Bouwkundig element

Parochiekerk Heilig Hart met kerkhof

Kruisstraat 41 (Moerbeke)
Georiënteerde driebeukige basilicale kerk in neogotische baksteenbouw van 1908 naar ontwerp van architect A. De Pauw. Rond aangelegd plantsoen vooraan met ommegang van de zeven blijde en droevige mysteries van Onze-Lieve-Vrouw, uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Zeven bakstenen sokkelkapelletjes met neogotische inslag. Vroeg 20ste-eeuws kerkhof aansluitend bij het koor van de kerk. Op het kerkhof staat een calvarie, lijkenhuis, een collectie van kindergraven en verder voornamelijk naoorlogse graftekens.