Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

425 resultaten


ID: 43092 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve Vroenhoeve

Sint-Gillisplein 43-44 (Tienen)
Ruime gesloten hoeve in bak- en zandsteenstijl uit de 17de-18de eeuw met toren met duifhuis afgedekt met een tentdak.


ID: 43112 | Bouwkundig element

Hof van Savoye

Vissenakenstraat 504 (Tienen)
Vandaag tot gesloten hoeve uitgegroeid geheel met centraal onregelmatig erf: het boerenburgerhuis uit de 18de eeuw ligt ten noorden, de andere zijden zijn ingenomen door stallen en schuren uit de 19de en 20ste eeuw; een wagenhuis met duifhuis uit de tweede helft van de 19de eeuw ligt ten noorden van de woning.


ID: 37459 | Bouwkundig element

Semi-gesloten hoeve

Ginstraat 31, 31B (Tongeren)
Zeer ruime, semi-gesloten hoeve, met kern uit de 17de eeuw.


ID: 37514 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Neremstraat 133 (Tongeren)
Hoeve, gedateerd 1820, 1858 en 1862. Bakstenen gebouwen, gegroepeerd rondom een rechthoekige erf, bereikbaar via een inrijpoort in de westvleugel.


ID: 37559 | Bouwkundig element

Twee boerenwoningen

Rechtstraat 14-16 (Tongeren)
Voorheen belangrijke gesloten hoeve, met poortgebouw en woonhuisgevel opgenomen in de straatwand, heden gesplitst in twee woningen, erf en dienstgebouwen volledig verbouwd.


ID: 37563 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve, gedateerd 1733

Rechtstraat 23 (Tongeren)
Aan de straat gelegen imposante hoeve van 1733 doch oudere kern uit midden 17de eeuw, bakstenen gebouwen gegroepeerd rondom een vierkant erf.


ID: 37576 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Strijdmakkersstraat 21 (Tongeren)
Hoeve met oude kern en aanpassingen uit de eerste en tweede helft van de 19de eeuw, bereikbaar via een inrijpoort met duifhuis.


ID: 87341 | Bouwkundig element

Jachtmeesterswoning

Fonteinpad 2 (Torhout)
Jachtmeesterswoning met nutsgebouwen, afhankelijkheid van het kasteel van Wijnendale. In 1875 gebouwd door kasteeleigenaar J. Matthieu. Losstaande bestanddelen oorspronkelijk U-vormig, nu L-vormig rondom een erf geplaatst, deels met tuinmuren verbonden. Rode baksteenbouw onder zadeldaken (Vlaamse pannen, deels vernieuwd), roodbeschilderde gootlijsten en windborden. Woonhuis in voortuintje gelegen, met meidoornhaag afgezet.


ID: 87608 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein d'Aertrycke

Zeeweg 38-42 (Torhout)
Landhuis van circa 1871, gelegen in een informeel landschapspark, toegangspoort, grote waterpartijen, ijskelder, bomen, heesters, lusvormige wandelpaden en plantsoenen. De nutsgebouwen zijn gegroepeerd ten zuiden van het kasteel, onder meer hoeve met duiventoren, tuinierswoning en fazantenhokken. Koetshuis ten westen met aansluitende ommuurde moestuin met serres en oranjerie. In het park bevinden zich twee classicistisch geïnspireerde tuinpaviljoentjes die respectievelijk gebruikt werden als badhuis en aanlegplaats voor roeibootjes. Toegang via dreef ten westen met toegangspoort en oprijlaan ten oosten afgesloten door een hek met hekpijlers.


ID: 17033 | Bouwkundig element

Hoeve De Roode Poort

Knollestraat 5 (Veurne)
18de-eeuwse hoeve met rest van wal ten zuiden, gelegen aan de baan, nabij de Krommegracht en de dorpskom van Eggewaartskapelle. L-vormige opstelling van witgekalkt bakstenen boerenhuis (nok loodrecht op de straat), toegangspoort en stallingen (parallel aan de straat) rondom rechthoekige vaalt, omgeven met bakstenen paden; uitbreidingen uit 19de en 20ste eeuw aan noordkant.