Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

73897 resultaten


ID: 99067 | Varend element

Kerkschip Sint-Jozef

Houtdok-Noordkaai (Antwerpen)
Het kerkschip Sint-Jozef werd als bunkerschip gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog en wordt sinds 1952 gebruikt door het apostolaat der schippers.


ID: 300157 | Bouwkundig element

Wijnopslagplaats

Houtdok-Zuidkaai 32 (Antwerpen)
De wijnopslagplaats werd in 1960 gebouwd voor de wijnopslag en -overslag in bulk.


ID: 6883 | Bouwkundig element

Synagoge van de Portugese ritus

Hoveniersstraat 31 (Antwerpen)
Synagoge van de Sefardische gemeenschap in neoromaanse stijl, naar een ontwerp door de architect Joseph de Lange uit 1910, uitgevoerd in 1912-1913.


ID: 5032 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch burgerhuis

Huidevettersstraat 10 (Antwerpen)
Laatclassicistisch burgerhuis uit de vroege 19de eeuw, mogelijk met een oudere kern. De weduwe J. Van der Veken, destijds eigenaar van het pand, liet in 1837 op het rechts aanpalende perceel een gekoppeld burgerhuis optrekken, identiek van ordonnantie doch zonder de frontonbekroning.


ID: 5034 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Huidevettersstraat 16 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis gebouwd naar een ontwerp door de architect Frans J.H. Bex uit 1847. Opdrachtgever was de ondernemer en politicus Jean Félix François (Jan) Van den Bergh-Elsen , gehuwd met Henriette Elsen. Hun dochter Henriette Mayer-van den Bergh zou na de dood van haar zoon Fritz het Museum Mayer van den Bergh oprichten.


ID: 5020 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Huidevettersstraat 17 (Antwerpen)
Burgerhuis met neoclassicistische, oorspronkelijk bepleisterde en beschilderde lijstgevel uit de eerste helft van de 19de eeuw. Smalle penanten, de dakvorm en muurankers wijzen mogelijk op een verbouwde punt- of trapgevel in traditionele bak- en zandsteenbouw.


ID: 5035 | Bouwkundig element

Handels-, kantoor- en woongebouw Henri Pirson

Huidevettersstraat 20-24 (Antwerpen)
Imposant handels-, kantoor- en woongebouw in art-decostijl naar een ontwerp door de ingenieur-architect Walter Van Kuyck uit 1928, aangepast in 1929.


ID: 5021 | Bouwkundig element

Winkelhuis in beaux-artsstijl

Huidevettersstraat 21 (Antwerpen)
Winkelhuis met een gevelfront in beaux-artsstijl, naar een ontwerp door de architect Ernest Pelgrims uit 1904. Het betrof de verbouwing van een bestaand pand, in oorsprong een neoclassicistische herenhuis uit de eerste helft van de 19de eeuw, in opdracht van meester-kleermaker François Henri Ricking-Brunner.


ID: 5022 | Bouwkundig element

Zegelgebouw (Hôtel du Timbre)

Huidevettersstraat 23 (Antwerpen)
Kantoorgebouw opgetrokken in opdracht van de Administratie van Registratie en Domeinen van het Ministerie van Financiën, directie Antwerpen, als ‘Hôtel de la direction et du Timbre’. Architect J. Rampelbergh, verbonden aan de dienst Burgerlijke Gebouwen van het Ministerie van Openbare Werken, tekende in 1912 het ontwerp.


ID: 5036 | Bouwkundig element

Het Gulde Hert

Huidevettersstraat 26 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis op de hoek van Huidevettersstraat en Groendalstraat, drie bij drie traveeën breed en twee bouwlagen hoog onder een gecombineerd, afgewolfd zadeldak. Het pand dateert vermoedelijk van 1506 zoals een balk in de zoldering aangeeft, hoewel de in 1946 aangebrachte gevelsteen in de zijgevel het jaartal 1520 draagt.