Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

967 resultaten


ID: 83663 | Bouwkundig element

Parochiale Kring van de Heilige Kerst

Sint-Salvatorstraat 28-32 (Gent)
Rechts van geplaveide binnenkoer, éénlaags bakstenen gebouw onder zadeldak, geritmeerd door brede en smalle steekboognissen. Links, haaks op straat, bakstenen hoofdgebouw van negen traveeën met twee bouwlagen en hoog zadeldak, daterend uit vierde kwart 19de eeuw.


ID: 18721 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Het Strop van de Broeders van Liefde

Stropstraat 119 (Gent)
Het provincialaat, gebouwd in 1897, is een imposant gebouw in neoclassicistische stijl achter een hoge muur met geaccentueerde poort en overdekte doorgang. De kapel is een goed voorbeeld van een kloosterkerk in neostijl uit eind 19de en begin 20ste eeuw. De bijhorende binnentuin, aangelegd in landschapsstijl met onder meer een vijver, trompetboom, een beeldengroep en een Lourdesgrot, dateert vermoedelijk uit de aanlegfase van het Sint-Vincentiushuis of provincialaat.


ID: 25986 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Veldstraat 56 (Gent)
Aanvankelijk burgerhuis uit eerste kwart 20ste eeuw met vermoedelijk vijf bouwlagen van drie traveeën onder mansardedak, in de loop van de 20ste eeuw aangepast en verbouwd tot cinema waarbij de oorspronkelijke gevelordonnantie enkel op de bovenste verdieping behouden is.


ID: 300889 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Woning Burssens met museum

Verschansingsstraat 6 (Gent)
De woning van Amaat Burssens is gebouwd volgens een bouwaanvraag van 1955 naar ontwerp van Burssens’ schoonzoon, de Gentse architect Daniël Craet, die gelijktijdig op het aanpalende perceel zijn eigen woning bouwde. Volgens een aanvraag van 1959 werd een klein museum toegevoegd achteraan in de tuin, eveneens ontworpen door Craet.


ID: 127247 | Bouwkundig element

Centrum Vogelenzang

Vogelenzangpark 9-16, 17 (Gent)
Typisch voorbeeld van een naoorlogs sociaal huisvestingsproject, bestaande uit een complex met bejaardenwoningen en een gemeenschapslokaal, opgericht door de Stad Gent in 1961, zoals vermeld op de herdenkingssteen op het ontspanningscentrum.


ID: 26052 | Bouwkundig element

Volkshuis Ons Huis

Vrijdagmarkt 9-10 (Gent)
Volkshuis, naar ontwerp van architect F. Dierkens opgetrokken in eclectische stijl circa 1900; na de brand enkele jaren later gedeeltelijk heropgebouwd. Monumentale voorgevel van arduin gemarkeerd door twee delen met koepelvormige afdekking, verfraaid met oeils-de-boeuf als neorenaissance-element.


ID: 26075 | Bouwkundig element

Het Toreken

Vrijdagmarkt 36 (Gent)
Het Toreken werd tijdens het derde kwart van de 15de eeuw gebouwd als gildenhuis van de huidenvetters of leerlooiers. Van 1980 tot 1983 werd het gerestaureerd en uitgebreid naar ontwerp van Jean Van den Bogaerde, met medewerking van onder andere Romain Berteloot.


ID: 307165 | Bouwkundig element

Hoger Instituut voor Lichamelijke Opvoeding (HILO)

Watersportlaan 2 (Gent)
Van eind 1958 tot eind 1960 werden de nieuwe gebouwen van het Hoger Instituut voor Lichamelijke Opvoeding opgetrokken aan de Watersportlaan naar plannen van ingenieur-architect Jules Trenteseau.


ID: 19584 | Bouwkundig element

Cinema Oud Gend

Woodrow Wilsonplein 5 (Gent)
Rijhuis van vier traveeën en drie en een halve bouwlaag onder zadeldak; daterend van 1845, aangepast in neotraditionele bak- en hardsteenstijl in eerste kwart 20ste eeuw.


ID: 19585 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Woodrow Wilsonplein 6-7 (Gent)
Breedhuis van vier traveeën en drie en een halve bouwlaag met zadeldak, opgetrokken in Louis-Philippestijl in 1846. Nummer 6 reeds sedert eerste kwart 20ste eeuw zogenaamd "Cinema Select".