Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

5886 resultaten


ID: 27597 | Bouwkundig element

Café Duivenlokaal De Bosduif

Boskant 25 (Oudenaarde)
Hoeve van het semigesloten type uit de tweede helft van de 19de eeuw. In U-vorm opgestelde gewitte bakstenen hoevegebouwen schuin ingeplant met open erfzijde naar de straat. Centraal in de gevel van de linker vleugel, beglaasde rondboognis in grijsgeschilderde bakstenen omlijsting met Onze-Lieve-Vrouwebeeld.


ID: 27598 | Bouwkundig element

Hoeve

Boskant 32 (Oudenaarde)
Hoeve van het semigesloten type, enigszins schuin ingeplant met woning aan de straatkant voorzien van omhaagde voortuin. Huidige hoevegebouwen voornamelijk uit het vierde kwart van de 19de eeuw, doch uitgebreid en aangepast in begin 20ste eeuw. Boerenwoning uit midden 19de eeuw, vergroot en aangepast in de eerste helft van de 20ste eeuw. Rechts aansluitende bedrijfsvleugel; gewitte bakstenen straatgevel met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje in korfboognisje.


ID: 27599 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwekapelletje

Bronstraat (Oudenaarde)
Afbrokkelende gewitte bakstenen pijlerkapel afgedekt met gecementeerde ezelsrug.


ID: 27601 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwekapelletje

Bruul (Oudenaarde)
Open bakstenen wegkapel onder steil en laag reikend leien zadeldak, opgericht in 1936.


ID: 27602 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis en pijlerkapel

Bruul 5 (Oudenaarde)
Neoclassicistisch getint burgerhuis in omringend beboomd park. Blokvormig onderkelderd dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, van circa 1870. Pittoresk koetshuis met stallen uit de tweede helft van de 19de eeuw in decoratieve baksteenarchitectuur. Onze-Lieve-Vrouwekapelletje aan de rand van de tuin in de straatbocht.


ID: 27071 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch hoekhuis

Burg 2-6 (Oudenaarde)
Nummer 2-4. Imposant laatclassicistisch hoekhuis met Burgschelde, gebouwd door J. Van der Meeren circa 1791 in plaats van een ouder gebouw. In de tweede helft van de 19de eeuw woning van geneesheer De Graeve. Bepleisterde en geschilderde lijstgevels van respectievelijk zeven en zes traveeën en drie bouwlagen afgedekt door schilddaken, nu met dakkapellen. Op hoekpenant beeldnis. Nummer 6. Aangebouwde woning van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak.


ID: 27772 | Bouwkundig element

Hoeve 't Groot Hof

De La Kethulleplein 3 (Oudenaarde)
Als vierkanthoeve reeds weergegeven op de Ferrariskaart. Hoeve circa 1850 vergroot of nagenoeg geheel herbouwd. Deels gekasseid rechthoekig erf met zijdelings aan de straat palend hoog boerenhuis van acht traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak. Vrijwel ongewijzigde bedrijfsgebouwen, eveneens van anderhalve bouwlaag en onderkelderd bakstenen koetshuis en wagenhuis.


ID: 27773 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie en zondagsschool met tuin

De La Kethulleplein 4 (Oudenaarde)
Pastorie met voortuintje en diepe, zijdelings aan de zuidkant van het kerkhof grenzende achtertuin. Volgens archiefstukken circa 1774 nieuw opgerichte pastorie, in 1841 vernieuwd en verhoogd met een bovenverdieping. Links aangebouwde voormalige zondagsschool. Onderkelderd gewit bakstenen gebouwtje van één verdieping onder zadeldak, gedateerd 1902. Gevelnis met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje.


ID: 27435 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve In den Rostkam

Diepenbeek 6 (Oudenaarde)
Hoeve, circa 1840-1870 uitgebaat als hofstede en herberg en later uitgebreid. Verankerde baksteenbouw met tandlijst en gewitte erfgevel, met uitzondering van boerenhuis, onder pannen zadeldaken, waarvan ten westen boerenhuis en schuur in L-vorm onder één afgewolfd zadeldak. Dwarsschuur met rechts poortingang met rechts een beeldnis met een Sint-Antoniusbeeldje.


ID: 27762 | Bouwkundig element

Hof ten Eecke met kapelletje

Duytstraat 5 (Oudenaarde)
Hoeve achterin behaagde oprit met jonge populieren. U-vormige hoeve opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw met latere aanpassingen. Geelgeschilderde baksteenbouw onder pannen zadeldaken, vijvertje op vroegere mestvaalt. Kapelletje aan begin van de oprit met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje in nis.