Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

129 resultaten


ID: 300199 | Landschappelijk element

Opgaande linde als vredesboom

Bagattestraat, Leernsesteenweg (Deinze)
De opgaande linde staat rechts achter de gedenkkapel Heilig Hart. De vredesboom werd in 1919 aangeplant.


ID: 306236 | Landschappelijk element

Opgaande Amerikaanse eik als vredesboom

Gaversesteenweg, Oudenaardsesteenweg (Deinze)
Op het kruispunt van de Gaversesteenweg en de Oudenaardsesteenweg staat een opgaande Amerikaanse eik. Deze boom is na de Tweede Wereldoorlog als vredesboom aangeplant. Oorspronkelijk stond er een oorlogsmonument voor de boom. Dit werk werd in 1919 gemaakt door de Deinse kunstenaar Antoon Van Parys. Het gedenkteken werd later verplaatst naar een parking in de Petegemse Centrumlaan.


ID: 306462 | Landschappelijk element

Opgaande linde als vredesboom

Goedstraat, Grijsbulckstraat, Pannestraat (Deinze)
Op het kruispunt van de Grijsbulckstraat, Pannestraat en Goedstraat in Grammene staat een vredeslinde. Deze boom werd aangeplant op 25 maart 1920.


ID: 300301 | Landschappelijk element

Opgaande zilverlinde als vredesboom

Landegemdorp (Deinze)
De opgaande zilverlinde is ten oosten van de kerk geplant. De Landegemse Vrijheidsboom werd vlak na WO II door Jules T'Hooft geplant, op de plaats waar op 22 november 1919 een eerste vredesboom werd geplant. De boom werd na de Eerste Wereldoorlog geplant tussen de kerk en de hoeve van Alfons Naert.


ID: 133254 | Landschappelijk element

Gekandelaarde linde als vredesboom

Martelarenplein (Deinze)
Op het kerkplein van Vinkt staat een vredesboom, een linde, tussen de kerk en het vroegere gemeentehuis. De boom werd aangepland op 22 november 1919.


ID: 131641 | Landschappelijk element

Opgaande linde als vredesboom

Scheepswerfstraat (Dendermonde)
De linde werd als vredesboom geplant in 1919 na het beƫindigen van de Eerste wereldoorlog. Nadien werd bij de lindeboom een oorlogsmonument opgericht.


ID: 305881 | Landschappelijk element

Opgaande linde als vredesboom

Kapellestraat, Wapenplaats (Dentergem)
Op de Wapenplaats in Wakken, naast het oorlogsgedenkteken, staat een jonge opgaande winterlinde (Tilia cordata). Deze boom is aangeplant in 2004 en vervangt de oorspronkelijke vredesboom uit 1919. Dergelijke vredesbomen zijn aangeplant ter herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.


ID: 306179 | Landschappelijk element

Opgaande linde als vredesboom

Balgerhoeke (Eeklo)
Op het plein in Balgerhoeke staat een vredesboom, aangeplant na het einde van de Eerste Wereldoorlog. De linde heeft een omtrek van 2m86 en een totale hoogte van 19 m. De kroon is teruggesnoeid.


ID: 305828 | Landschappelijk element

Opgaande paardenkastanje als vredesboom

Desteldonkdorp, Rechtstraat (Gent)
De paardenkastanje maakt deel uit van een beboomd plantsoen ten oosten van de kerk van Desteldonk. De boom staat centraal in het plantsoen, op een kruising van paden en werd in 1919 aangeplant als vredesboom.


ID: 301149 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Parochiekerk en pastorie Sint-Denijs met omgeving

Hogeheerweg, Kerkdreef, Kerkwegel, Loofblommestraat, Pastorijdreef (Gent)
De huidige neogotische Sint-Denijskerk met omringend ommuurd kerkhof, de omlopende kerkwegel en de halfverharde wegen Borluutpad en Pastorijdreef, de tegenover de kerk gelegen neogotische pastorie met pastorietuin, enkele voormalige brouwers- en bloemistenhuizen, typische 19de-eeuwse dorpshuizen en vroegere herbergen bepalen de oude parochiekern.