Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1296 resultaten


ID: 32680 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve met aansluitende bebouwing

Dikkebusstraat 150-156 (Heuvelland)
Wederopbouwhoeve ten noordwesten van de kerk, teruggaand op de regionale 19de-eeuwse hoevebouw. Eerder uitzonderlijk gesloten hoeve, met lage bestanddelen en achterliggend, deels verhard erf met centrale vaalt en oprit ten zuiden; aanplantingen: doornhaag ter afbakening van het erf; ten zuiden, aan de straat gelegen omhaagde moestuin. Nummer 150, 152 en 154: woonhuizen in aansluitende bouwtrant.


ID: 32674 | Bouwkundig element

Historische hoeve Locrehof

Dikkebusstraat 187 (Heuvelland)
Historische hoeve reeds in 1200 vermeld als "villa" van de heren van Loker; omwalde hoeve in 1582 verwoest door de Spanjaarden, nadien iets verder heropgebouwd zie Ferrariskaart van 1770-1778 en de 19de-eeuwse Poppkaart.


ID: 201021 | Bouwkundig element

Westhof Farm Cemetery

Eikelstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ten zuidwesten van Nieuwkerke, ontworpen door G.H. Goldsmith. Het is een kleine, omhaagde begraafplaats met bakstenen toegangspartij, met het 'Cross of Sacrifice' in de noordwestelijke hoek.


ID: 201008 | Bouwkundig element

La Laiterie Military Cemetery

Kemmelstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ten noordoosten van Kemmel, ontworpen door E. Lutyens (hoofdarchitect) en G.H. Goldsmith (uitvoerend architect). De begraafplaats wordt deels omgeven door een bakstenen muur, deels door een haag. Behalve de rijen witte grafstenen wordt de begraafplaats gekenmerkt door een ‘Stone of Remembrance’, een ‘Cross of Sacrifice’ en een bakstenen schuilgebouw in classicistische stijl.


ID: 32754 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Medardus

Kerkplein 1 (Heuvelland)
Hoog gelegen kerk ten noorden van de Markt; omringende beboomde grastuin, deels ommuurd, deels omhaagd. Eclectisch bedehuis met basilicale opstand gesigneerd in neut van het portaal: "H. en M. Leborgne Architectes Charleroi 1925". De plannen ontworpen door architect J. Coomans werden niet uitgevoerd. Wederopbouw wijkt sterk af van de vooroorlogse laatgotische tweebeukige hallenkerk met westtoren.


ID: 201011 | Bouwkundig element

Suffolk Cemetery

Kriekstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog. Het ontwerp van de begraafplaats is het werk van J.R. Truelove. Het betreft een kleine ommuurde begraafplaats met een smeedijzeren toegangshekken, enkele rijen witte grafstenen en een 'Cross of Sacrifice'. De begraafplaats wordt getooid met bloemperken, struiken en een opgaande boom.


ID: 32655 | Bouwkundig element

Hoeve De Panele

Kruisabelestraat 24 (Heuvelland)
Langgestrekt hoevetje naar ontwerp van architect A. Verstraete van 1923. Vooroorlogse hofstede naar verluidt niet op dezelfde plaats gelegen. Teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 32727 | Bouwkundig element

Hoevetje

Langedreef 11 (Heuvelland)
Wederopbouwhoevetje teruggaand op regionale hoevebouw zie, opstelling-indeling: langgestrekt boerenhuis (nok parallel aan de straat) met links staltravee + dwarsschuurtje + drie traveeën tellend woonhuis; voorliggende moes- en bloementuin, afgezet met betonnen muurtje en haag.


ID: 201045 | Bouwkundig element

Packhorse Farm Shrine Cemetery

Lindestraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, langs de Lindestraat in Wulvergem. De deels ommuurde, deels omhaagde begraafplaats met smeedijzeren toegangshekken, witte natuurstenen grafstenen en 'Cross of Sacrifice' is ontworpen door W.H. Cowlishaw.


ID: 201007 | Bouwkundig element

Britse militaire begraafplaats Klein-Vierstraat British Cemetery

Molenstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen langs de Molenstraat ter hoogte van het kruispunt met de Vierstraat, op ongeveer 2,5 kilometer ten noordoosten van de kerk van Kemmel.