Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4630 resultaten


ID: 85197 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Westremstraat 75 (Wetteren)
Hoeve met losstaande bestanddelen, teruggaand tot begin 19de eeuw met in 1935 nieuw gebouwde woning. Volgens een inscriptie op de deurlatei naar ontwerp van bouwmeester C. Lievens, zoals de woning nummer 69. Iets achterin gelegen burgerhuis met voortuin afgesloten door een muur van betonplaten, enkel toegankelijk via een dubbel ijzeren hek.


ID: 85130 | Bouwkundig element

Hoeve Schollaertshof

Wetterstraat 27 (Wetteren)
Zogenaamd "Schollaertshof", voormalige hoeve van de familie Schollaert gelegen in het landelijk gehucht Overbeke nabij de spoorlijn Mechelen-Gent. Circa 1916 werd het boerenhof door de familie Schollaert gelegateerd aan de zusters van Houthulst om er een kleinschalig klooster met rustoord voor minderbegoeden uit het gehucht in te richten.


ID: 85134 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Zavelstraat 2 (Wetteren)
Voorheen omgrachte pachthoeve, bestaande uit losse bestanddelen, waaronder een boerenwoning met 17de- of 18de-eeuwse kern en 20ste-eeuwse landgebouwen. De kleine tegen de westelijke walgracht aangebouwde stal werd vóór 1950 afgebroken en iets meer naar het oosten op groter grondplan herbouwd. De oude walgrachten zijn heden grotendeels gedempt, aan linkerzijde bleef een restant bewaard.


ID: 85136 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Zavelstraat 26 (Wetteren)
Hoeve met deels omhaagd en beboomd erf, toegankelijk via ijzeren hekken tussen vernieuwde pijlers. Hoeve teruggaand tot de 18de eeuw.


ID: 85135 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Zavelstraat 4 (Wetteren)
Hoeve, teruggaand tot de 18de eeuw, met een met gras begroeid en deels omhaagd erf. Eénlaags verankerd woonhuis van vijf traveeën onder pannen zadeldak. Haaks op het woonhuis situeert zich een langgerekt schuur- en stalvolume. Ten oosten van de schuur bevindt zich een bakstenen mestvaalt. Onze-Lieve-Vrouwegrotje op het erf.


ID: 71315 | Bouwkundig element

Hoeve

Dadizelestraat 63 (Wevelgem)
Hoeve met 19de-eeuws uitzicht, aangeduid als omwalde hoeve met losstaande bestanddelen op de Atlas der Buurtwegen (1845). Thans, hoeve met behouden volumes van rode verankerde baksteen onder zadeldaken (pannen of golfplaten), omwalling enkel bewaard ten noordwesten.


ID: 71316 | Bouwkundig element

Hoeve

Dadizelestraat 64 (Wevelgem)
Hoeve met 19de-eeuws uitzicht bestaande uit losstaande bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken. Zuidelijk erftoegang gemarkeerd door bakstenen pijlers. Ten noorden, het woonhuis, ten oosten de schuur en ten westen, stal en ast met heiligennis in zuidgevel.


ID: 71678 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

De Westakker 101 (Wevelgem)
Kleine 19de-eeuwse hoeve aangegeven op de Atlas der Buurtwegen (1843) met lage losse bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom erf. Ten noorden vernieuwd boerenhuis, ten oosten dwarsschuur met uilengat in de zijgevel en ten westen kleine stalvleugel.


ID: 71682 | Bouwkundig element

Hoeve

Driemasten 15 (Wevelgem)
Historische hoeve reeds aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) als omwalde hoeve met U-vormige opstelling. De Atlas der Buurtwegen (1843) geeft een andere opstelling weer. Huidige gebouwen vermoedelijk daterend uit de 19de en 20ste eeuw. Lage losse bakstenen bestanddelen, gegroepeerd rondom bekiezeld erf.


ID: 71684 | Bouwkundig element

Hoeve Blauwe Vierschaar

Driemasten 63 (Wevelgem)
Op de Ferrariskaart van 1770-1778 aangeduid als hoeve met losse bestanddelen. De Atlas de Buurtwegen van 1843 toont een deels omwalde hoeve met losse bestanddelen, maar met andere opstelling dan nu. Huidige gebouwen uit het eind van de 19de eeuw.