1316 resultaten
ID: 201007 | Bouwkundig element
Molenstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen langs de Molenstraat ter hoogte van het kruispunt met de Vierstraat, op ongeveer 2,5 kilometer ten noordoosten van de kerk van Kemmel.
ID: 32711 | Bouwkundig element
Niepkerkestraat 73 (Heuvelland)
Hoeve met jaartal 1888 aangegeven door middel van uitstekende baksteenkoppen in de linker stalgevel; typerende zijpuntgevels met aandaken en muurvlechtingen. Lage bestanddelen van verankerde donkerrode baksteen onder overstekende zadeldaken, semigesloten opgesteld rondom een gebetonneerd erf met westelijke toegang onder pannen ezelsrug en poortjes in de zuidoost- en noordoost-hoek.
ID: 201019 | Bouwkundig element
Nieuwkerkestraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ten noordoosten van Nieuwkerke. Het ontwerp van de begraafplaats is van de hand van Ch. Holden en W.H. Cowlishaw. De L-vormige begraafplaats wordt gekenmerkt door twee smeedijzeren toegangshekken, een natuurstenen omheiningsmuur en schuilgebouw, een 'Cross of Sacrifice' en witte grafstenen. De begraafplaats wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.
ID: 201004 | Bouwkundig element
Nieuwstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog naast de gemeentelijke begraafplaats van Kemmel. De begraafplaats, ontworpen door E. Lutyens en G.H. Goldsmith, wordt gekenmerkt door een toegangsconstructie, een 'Cross of Sacrifice', een 'Stone of Remembrance' en rijen witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.
ID: 32739 | Bouwkundig element
Poperingestraat 49 (Heuvelland)
Hoeve met losse, bakstenen bestanddelen van één bouwlaag onder gebogen zadeldaken met overstekende dakrand op houten modillons, rondom verhard erf met zuidwestelijke oprit. Vermoedelijk 18de-eeuwse kern, met 19de-eeuwse aanpassingen.
ID: 32650 | Bouwkundig element
Reningelststraat 97 (Heuvelland)
Wederopbouwhoevetje teruggaand op de regionale 19de-eeuwse hoevebouw. Losse, lage bestanddelen rondom een licht verhard erf met resten van bakstenen stoepen en geplaveid toegangspad; boerenhuis en nutsgebouw respectievelijk ten noordoosten en zuidwesten; afgezonderde tabaksast.
ID: 32759 | Bouwkundig element
Rijselstraat 62 (Heuvelland)
Wederopbouwhoeve teruggaand op de regionale hoevebouw. Opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een geasfalteerd erf met oostelijke erfoprit; boerenhuis (nok parallel aan de straat), stal, schuur, tabaksast respectievelijk ten noordoosten, noordwesten, zuidoosten en oosten.
ID: 32687 | Bouwkundig element
Rozenhillestraat 8-10 (Heuvelland)
Midden de velden gelegen boerenarbeidershuisjes. Voorliggende, omhaagde moestuin; deels bewaarde bakstenen stoep. Armpomp ervoor. Versteend vakwerk met kozijnconstructies.
ID: 32713 | Bouwkundig element
Rozestraat 5 (Heuvelland)
Hoog gelegen hoeve, naar verluidt in het begin van jaren 1920 op de deels bewaarde fundamenten wederopgebouwd; aansluitend bij de regionale 19de-eeuwse hoevebouw.
ID: 308179 | Bouwkundig element
Schomminkelstraat 34 (Heuvelland)
De wederopbouwhoeve heeft een kenmerkende semigesloten opstelling in U-vorm. Bij deze hoeve sluit een kleine hoogstamboomgaard aan. Voor de Eerste Wereldoorlog lag de minstens 19de-eeuwse hoeve verder van de weg af. De eigenaar bouwde de hoeve na de oorlogsvernietiging noordelijker, tegen de straat, opnieuw op. De regionalistische baksteenarchitectuur sluit sterk aan bij de hoevebouw uit de tweede helft van de 19de eeuw. Ook het bakhuis refereert aan een 19de-eeuwse hoevetypologie. Het erf is toegankelijk via een ijzeren poort tussen sierlijke hardstenen pijlers.