Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

12853 resultaten


ID: 205304 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Darmstraat 23 (Harelbeke)
Dieper gelegen, historische hoeve met losse bestanddelen; de site gaat terug tot de 15de eeuw, het huidige gebouwenbestand zeker tot de 18de eeuw. Ook genaamd "Hof van Maessens", naar één van de pachters. Thans uitgebreid met een in 1969 opgericht bedrijf voor groenten- en bloementeelt (nummer 24).


ID: 205412 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Distelbosstraat 28 (Harelbeke)
Eind 18de- of begin 19de-eeuwse hoeve met losse bestanddelen gelegen op het einde van de Distelbosstraat. Boerenhuis en landgebouwen gelegen rondom een met betonplaten verhard erf. Deels gerenoveerd éénlaags boerenhuis aan de noordzijde van het erf. Wit bepleisterde en beschilderde, verankerde baksteenbouw onder een gemansardeerd pannen zadeldak.


ID: 205305 | Bouwkundig element

Hoeve Goed ter Coutere

Drieshoek 1 (Harelbeke)
Historische hoeve met losse bestanddelen daterend van de 18de en de 19de eeuw; site teruggaand tot de 15de eeuw. Hoeve met losse bestanddelen bestaande uit een boerenhuis, twee schuren, een wagenhuis, stallingen, een bakhuis en een droogast gelegen rondom een centraal erf. Gekasseide en met bomen omzoomde erfoprit; erftoegang afgesloten door hek.


ID: 205359 | Bouwkundig element

Hoeve 't Kweekhof

Drieshoek 25 (Harelbeke)
In oorsprong 18de-eeuwse hoeve "'t Kweekhof" zie naambord, waarvan de site minstens opklimt tot de 18de eeuw doch onder meer. het boerenhuis vermoedelijk zwaar werd gerenoveerd (amper zichtbaar vanop de openbare weg).


ID: 205307 | Bouwkundig element

Hoeve

Eerste Aardstraat 1, 1A (Harelbeke)
Hoeve bestaande uit boerenhuis en stal. Site minstens opklimmend tot het begin van de 17de eeuw, hoevegebouwen vermoedelijk teruggaand tot de 18de eeuw. Gelegen in een bocht van de Eerste Aardstraat, op de vlakke kouters ten noorden van de Hoogstraat nabij de 17,5 meter hoogtelijn.


ID: 205027 | Bouwkundig element

Hoeve

Eiktronk 1 (Harelbeke)
Hoeve, die in kern zeker opklimt tot de 18de eeuw, doch in de 20ste eeuw is opgesplitst in twee afzonderlijke wooneenheden, waarvan één grondig verbouwd.


ID: 205312 | Bouwkundig element

Hoeve 't Hoog Hemelrijk

Europastraat 42, 42A (Harelbeke)
In oorsprong 18de-eeuwse hoeve "'t Hoog Hemelrijk"; hoeve met losse bestanddelen gelegen langs de Leie, ten zuiden van de dorpskern van Bavikhove. Historische benaming verwijzend naar de ligging in de heerlijkheid 't Hoog Hemelrijk, een achterleen van de heerlijkheid ter Coutere. Hoeve bestaande uit losse bestanddelen met een deels bewaarde omwalling van 100 op 90 meter; omgevende watergracht met op sommige plaatsen een breedte van 15 meter. Bewaarde boomgordel (onder meer populieren) en haag rond het hof.


ID: 205036 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Gaversstraat 11 (Harelbeke)
In oorsprong 18de-eeuwse hoeve bestaande uit losse bestanddelen, eertijds gelegen ten zuiden van de Arendsbeke. Thans geheel uit de context gelegen, vermoedelijk leegstaand, doch kleurrijk geschilderd, eind 19de-eeuws boerenhuis en een lange, deels 18de-/19de-eeuwse schuurvleugel.


ID: 205040 | Bouwkundig element

Hoeve

Generaal Deprezstraat 98 (Harelbeke)
Dieper gelegen hoeve, voor het eerst weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1835); weergave van een tweewoonst, eigendom de weduwe van Pieter Jan Lefevre uit Kortrijk en bewoond door Louis Vercaemer en Jan Coucke.


ID: 205048 | Bouwkundig element

Neerhof van kasteel Oosterluys

Gentsesteenweg 230 (Harelbeke)
Voormalig neerhof van kasteel "Oosterluys", Dieper gelegen hoevesite die zeker opklimt tot de tweede helft van de 18de eeuw. Hoevesite met toegang tussen wit beschilderde, bakstenen hekpijlers met verjongende bekroning, waartussen smeedijzeren toegangshek. Deels begraasd, voorts onverhard erf waarlangs aan de oostzijde het 18de-eeuwse boerenhuis is gelegen en aan noordzijde een lange schuur-/stalvleugel.