444 resultaten
ID: 77639 | Bouwkundig element
Oud Dorp 47 (Wichelen)
Bak- en zandstenen gebouw in Vlaamse barokstijl, volgens gevelsteen gedateerd 1682, van drie traveeën en één bouwlaag boven een souterrain, met zandstenen pui met bordestrap en hoog overstekend, heden door het dakvenster onderbroken zadeldak op uitgewerkte modillons.
ID: 28123 | Bouwkundig element
Beekstraat 22 (Wortegem-Petegem)
Afgelegen kasteeltje in 1687 opetrokken op een terp; vijf traveeën en twee bouwlagen met centrale risalietvormende torentravee onder licht geknikt schilddak met twee dakkapelletjes voor- en achteraan. Volgens 16de- en 17de-eeuwse archiefstukken zogenaamd feodale omwalde motte. Flankerende schuren en stallen uit eind 19de- begin 20ste eeuw vormen met vroegere kasteeltje een U-vorm.
ID: 84189 | Bouwkundig element
Markt (Zele)
De barokke parochiekerk Sint-Ludgeruskerk uit het einde van de 17de-begin 18de eeuw, is opgetrokken van baksteen met een parement van okerkleurige Ledische kalkzandsteen, met behoud van elementen van de gotische kerk, opgetrokken in grijze kalkzandsteen van Gobertange.
ID: 58088 | Bouwkundig element
Nieuwe Steenweg (Zuienkerke)
De toekenning van het parochiaal statuut aan Zuienkerke dateert vermoedelijk uit de 10de eeuw. De huidige kerk onderging een algemene restauratie in 2000 en is omringd door een ommuurd kerkhof. Het verankerde bakstenen gebouw met leien bedaking heeft een driebeukig schip en westtoren. Het noordelijk zijkoor is 13de-eeuws, de westtoren laatromaans, de benedenkerk 13de-eeuws en er zijn sporen van 15de-eeuwse spitsboogvensters. Interieur met houten tongewelven en marmeren vloertegels. Mobilair voornamelijk in barok- en rococostijl.