Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

777 resultaten


ID: 41167 | Bouwkundig element

Woonstalhuis

Veldstraat 27 (Laakdal)
Op een omhaagd terrein gelegen langgestrekt bakstenen woonstalhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met ten noorden waterput, lemen bakhuis onder haaks zadeldak.


ID: 41130 | Bouwkundig element

Hoeve

Waterstraat 3 (Laakdal)
Achterin gelegen hoeve met woonhuis, stalling en schuur; voor het woonhuis waterput met galg.


ID: 54439 | Bouwkundig element

Kasteeldomein van Laarne

Eekhoekstraat 1-7 (Laarne)
De kasteelsite omvat het eigenlijke kasteel en zijn binnenhof met meidoorn en schandpaal; de binnen- en buitengrachten, bruggen en bruggenhoofden; de erekoer met ommuring en zijn portieken en de inkompoort, vier linden; de vier paviljoenen met hun annexen; de boomgaard, de tuin met kelder, de Kasteeldreef, Achterdreef en Paardreef.


ID: 58184 | Bouwkundig element

Bloemisterij Den Waterbak

Nerenweg 13 (Laarne)
Volgens de gegevens uit het kadasterarchief liet bloemist Valère Vander Meirsch in 1912 het huis met de watertoren van de bloemisterij optrekken bij de Stenenbeek. Aaneenschakeling van volumes op een L-vormig grondplan met bakstenen hoofdvolume van drie bouwlagen en twee traveeën onder een platte bedaking.


ID: 216501 | Bouwkundig element

Watertoren

Kiezelweg (Lanaken)
Watertoren uit het interbellum van het type B1/A, gelegen in een landelijke omgeving.


ID: 307089 | Bouwkundig element

Watertoren van Landen

Grumstraat (Landen)
Watertoren uit 1936-1937, gelegen in de stationsomgeving ten zuidwesten van het historisch stadscentrum van Landen. Gebouwd voor de Landense Watermaatschappij voor de waterbevoorrading van de uitbreidende bewoning van de stationsomgeving en aanpalende stadskern.


ID: 214011 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Lindestraat 41 (Landen)
Sterk beeldbepalende, minstens tot 1741 opklimmende grote gesloten bakstenen hoeve met pannen zadeldaken, dominant ingeplant ten zuidoosten van de dorpskerk.


ID: 47758 | Bouwkundig element

Rij van vijf arbeiderswoningen

P.F. De Naeyerstraat 23-31 (Lebbeke)
Rij van vijf arbeidershuisjes, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1865 op de plaats van een hoeve met behouden stallen, naar verluidt onder meer opslagplaats voor de vellenfabriek van Hofmans, in 1934 opgesplitst in woningen.


ID: 24264 | Bouwkundig element

Hoeve Populierenhof

Gullegemsestraat 179 (Ledegem)
Aan de straat gelegen 19de-eeuwse hoeve met losse, lage bestanddelen van donkere baksteen, U-vormig opgesteld rondom een bekiezeld erf met in het zuidoosten de resten van een oude waterput en in het zuidwesten. siertuin waarin imitatiegrot met Onze-Lieve-Vrouwebeeld. Ten westen, erfoprit gemarkeerd door gietijzeren hek tussen twee witbeschilderde bakstenen pijlers op gepikte plint; linker pijler met Marianisje.


ID: 24349 | Bouwkundig element

Schuur, vlasroterij en -fabriek

Rollegembosstraat 7, 1A (Ledegem)
Hoeve met links ervan vlasroterij en -fabriek. Semigesloten hoeve met losse, lage bestanddelen, aangeduid op de Atlas der Buurtwegen van 1844. Resterende hekpijler naast de erftoegang en na de Tweede Wereldoorlog op oude fundamenten herbouwde dwarsschuur in baksteen en betonsteen. Vlasroterij van circa 1923 en vlasfabriek van circa 1940 met fabrieksschoorsteen.