709 resultaten
ID: 86924 | Bouwkundig element
Tramstraat 27 (Tielt)
Eénlaagswoning met oudere kern, verbouwd volgens kadaster in 1934. Breedhuis van vier traveeën onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; Vlaamse pannen); nieuwe dakvlakvensters.
ID: 86925 | Bouwkundig element
Tramstraat (Tielt)
Publiek parkje met meerdere toegangen, centrale gazonruimte met zitplekken rond enkele hagen en heestermassieven, geheel omzoomd door sterk gediversifieerde bomen- en struikengordel. Rondgaand pad in dolomiet, met noordelijk gesitueerd deels afgeboord podium. Enkele verspreid opgestelde gedenkstenen geïnspireerd op het vredesthema.
ID: 86926 | Bouwkundig element
Vijfpachtgoenstraat (Tielt)
Vermoedelijk 19de-eeuws gietijzeren wegkruis met witgeschilderd Christusbeeld op natuurstenen sokkel. Geplaatst aan de splitsing van twee wegen, naar verluidt als herdenking van de dood van een buurtbewoner op die locatie.
ID: 86927 | Bouwkundig element
Vijfpachtgoenstraat 14 (Tielt)
Hoeve minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw, confer haaks op de weg ingeplant volume van woonhuis met aangebouwde stal weergegeven op de Atlas der Buurtwegen van 1847.
ID: 86928 | Bouwkundig element
Vijfpachtgoenstraat 27 (Tielt)
Boerenwoning van hoeve, die minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw. Eenlagig woonhuis met aangebouwde stal, gebouwd omstreeks 1915. Baksteenbouw met decoratieve getrapte baksteenfries onder zadeldak.
ID: 86929 | Bouwkundig element
Vijfpachtgoenstraat 33 (Tielt)
Hoevetje gelegen tegen de grens met Pittem, waarvan de site minimaal opklimt tot de eerste helft van de 19de eeuw
ID: 86930 | Bouwkundig element
Vijfpachtgoenstraat (Tielt)
Onze-Lieve-Vrouwekapelletje geplaatst aan de zuidzijde van de erfoprit van de dieper gelegen verbouwde hoeve nummer 36. Bakstenen pijlerkapel met bredere vierkante onderbouw onder zadeldakje met Vlaamse pannen. Gepleisterde en getraliede rondboognis in zwartbakstenen omlijsting waarin beeldje van Onze-Lieve-Vrouw met Kind.
ID: 86931 | Bouwkundig element
Vijverstraat 1 (Tielt)
Laatclassicistisch herenhuis gebouwd volgens kadaster in 1849 met haakse achterbouw op de plaats van een bestaand pand dat afgebroken wordt. Bouwheer is de Tieltse deurwaarder Joannes Verhulst. In 1864 registreert het kadaster de uitbreiding met de heden nog bestaande achtervleugel aan de oostzijde, evenwel reeds meer dan drie jaar ervoor uitgevoerd. De westelijke achterbouw is heden verdwenen. Breedhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Lijstgevel met vermoedelijk vernieuwd parement van baksteen met verwerking van witsteen. Hardstenen plint, onderdorpels en schamppaaltjes aan poort.
ID: 86932 | Bouwkundig element
Vijverstraat 3 (Tielt)
Laatclassicistisch herenhuis minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw. Breedhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Gepleisterde en witgeschilderde lijstgevel.
ID: 86933 | Bouwkundig element
Vijverstraat 4 (Tielt)
Gevelnis met kruisbeeld en gedenkplaat, aangebracht ter herinnering aan de dood van de drie zonen van dokter Georges Malliet, wiens huis getroffen wordt bij een bombardement in 1918.