Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

73897 resultaten


ID: 7060 | Bouwkundig element

Ensemble van drie burgerhuizen in beaux-artsstijl

Korte Leemstraat 7-11 (Antwerpen)
Ensemble van drie burgerhuizen in beaux-artsstijl naar een ontwerp door de architect François Bollekens uit 1908-1909. Opdrachtgever van het linker pand (nummer 7) was de schoonmoeder van de architect Jeanne Préseau, de twee overige panden (nummers 9 en 11) werden vermoedelijk voor eigen rekening door Bollekens zelf gebouwd.


ID: 214714 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw in art-decostijl

Korte Lozanastraat 1 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in art-decostijl, volgens de bouwaanvraag uit 1934 opgetrokken in opdracht van Henriette Pirotte-Meerburg, naar een ontwerp door de architect Louis Van Rijmenant. Deze tekende de bouwplannen al in 1931 in opdracht van de diamantair L. Berger, die uiteindelijk van het project afzag.


ID: 214717 | Bouwkundig element

Meergezinswoning in art-decostijl

Korte Lozanastraat 10 (Antwerpen)
Meergezinswoning in art-decostijl gebouwd in opdracht van Edmond Marckx, naar een ontwerp door de architect Raymond Ceurvorst uit 1926. Marckx baatte op het aanpalende perceel de Grande Garage Van Rijswijck uit, een parkeergarage in beaux-artsstijl door architect Jos. Bascourt uit 1923.


ID: 7067 | Bouwkundig element

Woningen Lehmann en Van Hulle

Korte Lozanastraat 12-14 (Antwerpen)
Twee aanpalende burgerhuizen in art-decostijl, in 1923 kort na elkaar ontworpen door de architect Paul Smekens (inscriptie), en respectievelijk gebouwd in opdracht van Edgard Lehmann en juffrouw Ev. Van Hulle. Deze woningen behoren tot de vroegste realisaties van de architect, die zich pas in 1921 zelfstandig vestigde.


ID: 7284 | Bouwkundig element

Vijf burgerhuizen in beaux-arts- en art-decostijl

Korte Lozanastraat 28, Markgravelei 159-163, 163A (Antwerpen)
Geheel van vijf burgerhuizen in beaux-arts- en art-decostijl, gebouwd in opdracht van de kinderen Charles Hertoghe-Belpaire, naar een ontwerp door de architect Jan De Vroey uit 1933. Opdrachtgevers waren Antoine, Pierre, Jean en Cecile Hertoghe, de vier nog levende kinderen van het echtpaar Charles en Louise Marie Hertoghe-Belpaire.


ID: 7064 | Bouwkundig element

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Korte Lozanastraat 3 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van R. Storms, naar een ontwerp door de architecten Michel en Jan De Braey uit 1922. De rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, omvat een souterrain en vier bouwlagen onder een plat dak.


ID: 214382 | Bouwkundig element

Gekoppelde burgerhuizen in beaux-artsstijl

Korte Lozanastraat 30-32 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in beaux-artsstijl, volgens de bouwaanvraag van 1923 voor eigen rekening opgetrokken door de aannemer J.L. Ariëns-Arcay. De volgens repeterend schema gekoppelde rijwoningen met een gevelbreedte van drie traveeën, tellen vier bouwlagen onder een plat dak.


ID: 7066 | Bouwkundig element

Zes burgerhuizen in art-decostijl

Korte Lozanastraat 31-41 (Antwerpen)
Geheel van zes burgerhuizen in zakelijke art-decostijl, gebouwd naar een ontwerp door de architecten Vincent Cols en Jules De Roeck uit 1931. Drie van de huizen werden gebouwd voor rekening van Cols en De Roeck zelf,De andere opdrachtgevers waren G. Maes, J. della Faille de Waerloos en A. De Roeck.


ID: 7065 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw met architectenkantoor van Alfred Portielje

Korte Lozanastraat 5 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in beaux-artsstijl, voor eigen rekening gebouwd door de architect Alfred Portielje, naar een ontwerp uit 1923. Op de gelijkvloerse verdieping vestigde Portielje zijn architectenkantoor, dat hier vermoedelijk gehuisvest bleef tot het einde van de loopbaan midden jaren 1950.


ID: 214715 | Bouwkundig element

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Korte Lozanastraat 7 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Willy Tuyttens, naar een ontwerp door de architect Eugène Geefs uit 1923. De rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën telt drie bouwlagen onder een pseudo-mansarde.