Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

14010 resultaten


ID: 44985 | Bouwkundig element

Burgerhuis ontworpen door Marcel Hoste

Rogierlaan 1 (Blankenberge)
Bel-etageburgerhuis van 1893 naar ontwerp van Marcel Hoste (Blankenberge). Inslag van de neo-Vlaamse renaissance zie pilasters, balusterleuningen en frontons onder meer ter bekroning van de puntgevel.


ID: 44993 | Bouwkundig element

Villa Emma en Villa Joseph

Rogierlaan 18-19 (Blankenberge)
Samenstel van bel-etageburgerhuizen van 1896 (jaarsteen op bouwplan niet uitgevoerd), op het plan zogenaamd "Villa Emma" en "Villa Joseph". Ontwerp van architect N. Taburiaux-Maton (Charleroi) voor een badgast uit diezelfde stad.


ID: 44986 | Bouwkundig element

Villa Anna

Rogierlaan 2 (Blankenberge)
Bel-etageburgerhuis zogenaamd "Villa Anna" (zie inscriptie boven het portaal van de loggia) van 1894 (zie jaarsteen in de geveltop) naar ontwerp van Marcel Hoste (Blankenberge). Inslag van de neo-Vlaamserenaissance-stijl en het eclecticisme.


ID: 44997 | Bouwkundig element

Bel-etageburgerhuis

Rogierlaan 31 (Blankenberge)
Smal bel-etageburgerhuis van 1897 naar ontwerp van Anselm Vernieuwe (Blankenberge). Inslag van de beaux-arts-stijl, zie bepleisterd parement met gebruik van arduin voor de zwaar uitgewerkte sierelementen.


ID: 44988 | Bouwkundig element

Burgerhuis ontworpen door Anselm Vernieuwe

Rogierlaan 7 (Blankenberge)
Bel-etagewoning van 1893, mogelijk naar ontwerp van Anselm Vernieuwe (Blankenberge). Nu hotel/ restaurant "Ecu de la France". Rode baksteenbouw; gebruik van natuursteen voor de sierelementen en banden; gebruik van arduin voor het souterrain.


ID: 44989 | Bouwkundig element

Samenstel van burgerhuizen

Rogierlaan 8-11, 12 (Blankenberge)
Samenstel van bel-etageburgerhuizen van 1893 (bouw van 'vijf villa's' op de grond van meneer Jules Lippens de Ceuninck), grosso modo in spiegelbeeldschema zie afwisseling van bepleisterde (schijnvoegen, nummers 9 en 11) en roodbakstenen lijstgevels (nummers 8, 10 en 12).


ID: 45079 | Bouwkundig element

Sint-Amanduskerk

Ruiterstraat 1 (Blankenberge)
De kerk wordt circa 1089 gebouwd op één van de vier terpen waaruit Uitkerke is ontstaan. Een kerkrekening uit 1578-1579 vermeldt dat het gebouw grotendeels verwoest was door een brand, nadien hersteld. In 1889 wordt beslist om een nieuwe, grotere kerk in neogotische stijl te bouwen omheen de bestaande kerk. Er gebeuren ingrijpende veranderingen in het oorspronkelijke grondplan, waardoor een nieuw architectonisch concept ontstaat. Er is nog een gedeelte van de kerkhofmuur bewaard.


ID: 44999 | Bouwkundig element

Gelijkaardige burgerhuizen

Serg. De Bruynestraat 30-32 (Blankenberge)
Gelijkaardige onderkelderde burgerhuizen van eerste kwart van de 20ste eeuw in neorenaissancistische stijl. Lijstgevels in gele baksteen, afgeboord met houten kroonlijst op klossen. Gebruik van arduin voor kordons, banden en versiering.


ID: 45002 | Bouwkundig element

Hoekhuis 't Schuitje

Serg. De Bruynestraat 68 (Blankenberge)
Huisnaam in rolwerkcartouche boven deur in hoektravee, hoekpand in neo-Vlaamse renaissancestijl gebouwd "Anno 1913" (datering in rolwerkcartouches in boogvelden van bovenvensters). Herberg op gelijkvloers (ingang hoektravee), appartementen op verdiepingen (aparte deur in tweede travee).


ID: 45005 | Bouwkundig element

Van Maerlantatheneum

Van Maerlantstraat 1, 1A, Vredelaan 1B (Blankenberge)
In 1921 opgericht als "Rijksnormaalschool-Oefenschool", op een terrein waar een onafgewerkt sanatorium stond. Imposant gebouwencomplex gelegen tussen de Van Maerlantstraat en de Vredelaan. Bepleisterde en in lichte kleuren beschilderde bestanddelen in neoclassicistische stijl. Hoofdgebouw van vijf bouwlagen onder vernieuwde schild- en zadeldaken. Ten zuiden, aansluitende lagere schoolgebouwen.