Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

14010 resultaten


ID: 70720 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Benedictusparochie

Hamonterweg 138 (Bocholt)
Alleenstaand breedhuis van 1886, in neobarokke stijl, naar ontwerp van architect J. Kayser (Venlo).


ID: 70755 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Monulfus en Gondulfusparochie

Kaulillerdorp 42 (Bocholt)
Alleenstaand breedhuis, gedateerd 1869, in neoclassicistische stijl, naar ontwerp van architect F.M. Stappers. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Gevelsteen met opschrift: PASTORIJ. MDCCCLXIX./ LEOPOLD II. JACQUEBMTR./ JOOSTEN PASTOOR/ F.M.STAPPERS BOUWMEESTER.


ID: 70752 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Monulfus en Gondulfus

Kaulillerdorp 44 (Bocholt)
Neogotische kruisbasiliek van 1931 naar ontwerp van M. Christiaens met behouden vroeggotische westelijke toren uit de 14de eeuw van de oude kerk. De breukstenen gedeelten onder aan de toren verwijzen waarschijnlijk naar de oorspronkelijke kerk uit de 12de of de 13de eeuw.


ID: 70713 | Bouwkundig element

Klooster van de zusters van Voorzienigheid met school

Kloosterstraat 1 (Bocholt)
Thans Vrije Gemengde Basisschool. Het plan voor de oprichting van een vrije, katholieke school ontstond in 1879. Er werd een gebouw met twee klassen gebouwd aan een beplante speelplaats. In 1903 werden de oude schoollokalen aan de Kerkhofstraat met één klas uitgebreid, en werden twee nieuwe klassen gebouwd.


ID: 70726 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Benedictus

Lozerplein (Bocholt)
De kerk werd gebouwd in 1887 naar ontwerp van architect J. Kayser, leerling van P.J.H. Cuypers, en één van de belangrijke Nederlandse architecten op gebied van de kerkenbouw. Hij bouwde de kerk in de stijl van de Noord-Duitse baksteengotiek, een stijl die zijn werk vanaf de late jaren 1870 kenmerkte.


ID: 70727 | Bouwkundig element

Sluisgebouw

Lozerstraat 6 (Bocholt)
Sluis 17 Loozen, sluisgebouw aan de Zuid-Willemsvaart. Alleenstaand breedhuis uit derde kwart 19de eeuw in eclectische stijl, dat een ouder gebouw vervangt, dat aangeduid staat in de Atlas van de Buurtwegen van 1845.


ID: 70745 | Bouwkundig element

Hoeve Schummershof

Weerterweg 141 (Bocholt)
Het Schummershof is één van de hoeven van waaruit in de tweede helft van de 19de eeuw begonnen werd met de ontginning van de heide. Hoeve met losstaande bestanddelen, waarvan de dienstgebouwen werden gewijzigd. Het woonhuis is een boerenburgerhuis in eclectische stijl, uit eind 19de eeuw.


ID: 12453 | Bouwkundig element

Eclectisch herenhuis

Alexander Franckstraat 17 (Boechout)
Alleenstaand herenhuis op vierkante plattegrond uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, gelegen bij de straat in een grote omhaagde en beboomde tuin.


ID: 12454 | Bouwkundig element

Landhuis Lust en Rust

Alexander Franckstraat 20 (Boechout)
Landhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl op een vierkante plattegrond, ingeplant in beboomde tuin afgesloten door gietijzeren hek tussen bak- en natuurstenen pijlers. Ontwerp van ingenieur-architect Henri Hertogs en architect George Matthyssens uit 1896, volgens de geveldatering opgetrokken in 1897 en uitgevoerd door aannemer J.C. Franck. Opdrachtgever was de Antwerpse brouwer en liberaal politicus Oscar Van der Molen, eigenaar van brouwerij-mouterij Brasserie La Couronne.


ID: 12456 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Alexander Franckstraat 41 (Boechout)
Neoclassicistisch herenhuis van circa 1900, ingeplant binnen ommuurde tuin. Rechthoekig gebouw van vier en één travee en twee bouwlagen onder schilddak.