75 resultaten
ID: 305892 | Landschappelijk element
Herkerhofweg (Tongeren-Borgloon)
Tegenover hoeve de Herkwinning staat een hoogstamboomgaard, afgesloten door een meidoornhaag.
ID: 303553 | Landschappelijk element
Kleestraat (Tongeren-Borgloon)
Cluster van hoogstamboomgaarden in de Kleestraat, merendeels al van voor 1850 aanwezig.
ID: 303554 | Landschappelijk element
Kleestraat (Tongeren-Borgloon)
Op het grondgebied van Kuttekoven (deelgemeente Borgloon) bevind zich in de Kleestraat ter hoogte van de kapel nog enkele oude hoogstambomen (appel en peer) op de gronden van het Cijnshof De Klee.
ID: 305893 | Landschappelijk element
Konijnenstraat, Mettekovenstraat, Opleeuwstraat (Tongeren-Borgloon)
De omgeving van het kasteel van Gors-Opleeuw is volledig aangeplant met hoogstamboomgaarden. Het gaat om een combinatie van oudere boomgaarden en jonge aanplanten. De meeste van deze hoogstamboomgaarden worden afgesloten door een traditionele meidoornhaag.
ID: 301690 | Landschappelijk element
Manshoven (Tongeren-Borgloon)
Deze oudere perenboomgaard die nog vrijwel volledig bewaard is gebleven (weinig uitval), wordt volledig omgeven door een meidoornhaag. De representatief uitgegroeide bomen en het gave plantverband dragen bij aan de esthetische waarde.
ID: 301649 | Landschappelijk element
Neremveld (Tongeren-Borgloon)
Hoogstamboomgaard met appel- en perelaars gelegen tussen de Neremstraat en de Weg naar Heks. Deze boomgaard dateert uit de eerste helft van de 20ste eeuw.
ID: 303560 | Landschappelijk element
Rullingen 1 (Tongeren-Borgloon)
Collectieboomgaard van het kasteel van Rullingen.
ID: 301636 | Landschappelijk element
St.-Truidersteenweg (Tongeren-Borgloon)
Aaneenschakeling van enkele boomgaarden gelegen langs de Sint-Truidersteenweg nabij Borgloon. Deze beeldbepalende boomgaard wordt omgeven door meidoornhagen en heeft verschillende toegangshekken.
ID: 303498 | Landschappelijk element
Widdingen 1 (Tongeren-Borgloon)
Op het grondgebied van Kuttekoven (deelgemeente Borgloon) bevind zich ten midden van de velden een overblijfsel van een hoogstamboomgaard uit de eerste helft van de 20ste eeuw.
ID: 304779 | Landschappelijk element
's Gravenvoeren (Voeren)
Op de overgang van de hellingsgronden naar het plateau ligt deze hoogstamboomgaard. De boomgaard is aangeplant in de tweede helft van de 20ste eeuw. Op de orthofoto van 1971 is hij goed ontwikkeld. De hoogstamboomgaard bestaat voor 3/4 uit perelaars en voor 1/4 uit kerselaars. De boomgaard telt nu 37 bomen die in vier rijen staan. Er staan ook nog enkele knotbomen van eik. De hoogstamboomgaarden in Voeren kennen een hoge belevingswaarde en dragen bij aan de streekidentiteit van het landschap. Hoogstamboomgaarden hebben een hoge erfgoed- en natuurwaarde en herbergen vaak nog oude fruitrassen.