Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

775 resultaten


ID: 27885 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Maalzaakstraat 39 (Maarkedal)
Diep achterin gelegen woning, in kern wellicht 18de-eeuwse boerenwoning, enigszins verhoogd, uitgebreid en vermoedelijk aangepast circa 1900. Gewit gecementeerd breedhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak.


ID: 27984 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Mellinkstraat 16 (Maarkedal)
Hoeve met achterin gelegen boerenwoning van vier traveeën, opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw doch in de eerste helft van de 20ste eeuw verbreed en verhoogd; enige recente wijzigingen. Verder dwarsschuur; stallen en laag wagenhuis aan de straat.


ID: 27999 | Bouwkundig element

Hoeve

Ommegangstraat 74 (Maarkedal)
Voormalige hoeve in baksteenbouw uit het tweede tot derde kwart van de 19de eeuw, teruggaand op een oudere hoeve. Deels beplant voorerf, aan de straat afgesloten door haag met breed decoratief ijzeren toegangshek aan twee betonnen hekpijlers.


ID: 27904 | Bouwkundig element

Herberg Belle Vue

Onderbossenaarstraat 32 (Maarkedal)
Voormalige herberg, schuin ingeplant aan straatbocht van de afhellende straat, inmiddels merendeels gesloopt. Boerenwoning van aanvankelijk vier traveeën, onder pannen zadeldak, wellicht minstens opklimmend tot circa 1800. Pomp tegen de achtergevel en bakhuisje op het achtererf.


ID: 28045 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Zeelstraat 26 (Maarkedal)
Naar het zuidoosten georiënteerde boerenwoning van zes traveeën onder rechts afgewolfd zadeldak, opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw. Afzonderlijk bakoventje en kleine stal.


ID: 306693 | Bouwkundig element

Stadscentrum Maaseik

Begijnenstraat, Bleumerstraat, Boomgaardstraat, Bosstraat, Capucienenstraat, Eikerstraat, Grote Kerkstraat, Halstraat, Hepperstraat, Houtstraat, Kleine Kerkstraat, Lekkerstraat, Lombaardsteeg, Markt, Monseigneur Koningsstraat, Munnikenstraat, Pelserstraat, Rueelstraat, Torenstraat, Vossenbergstraat, Vullerstraat, Waagstraat, Walstraat (Maaseik)
De middeleeuwse stadsstructuur bleef vrijwel intact bewaard in het huidige stratenpatroon van Maaseik. Het monumentaal patrimonium vertegenwoordigt nagenoeg alle periodes uit de bouwgeschiedenis vanaf de houtbouwfase tot en met de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 73401 | Bouwkundig element

Publieke waterpompen

Markt (Maaseik)
Op de vier hoeken van de markt bevinden zich publieke pompen, gedateerd 1742. De stadspompen vervingen in de loop van de 18de eeuw geleidelijk de stadsputten.


ID: 302746 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Marktplein met dubbele rij lindebomen

Markt (Maaseik)
Het marktplein wordt omgeven door een dubbele rij lindebomen, meer bepaald Hollandse linden (Tilia Europaea (x)), die al sinds 1862 het beeld van de Markt bepalen.


ID: 306694 | Bouwkundig element

Dorpskern Leut

Dreef, Ganzenpoelstraat, Genieskensstraat, St-Pietersstraat (Maasmechelen)
De dorpskern is rond het dorps- en kerkplein gecentreerd en bewaart in grote mate haar 19de-eeuwse karakter. Het ensemble vormt een interessante getuige van de religieuze, sociale, economische en cultuurgeschiedenis van deze gemeenschap.


ID: 1228 | Bouwkundig element

Hoeve

Ganzenpoelstraat 5-7 (Maasmechelen)
Oorspronkelijk één, langgestrekte hoeve, uit eind 19de - begin 20ste eeuw.