Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

93247 resultaten


ID: 323 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve 't Schuurken

Schuurken 1 (Aalst)
Gesloten hoeve uit het vierde kwart van de 19de eeuw, gelegen te midden van een zeer aantrekkelijk landschap. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (dienstgebouwen met Vlaamse pannen) gegroepeerd rondom gedeeltelijk geplaveide binnenkoer. Inrijpoort ondergebracht in stalvleugel. Eénlaags woonhuis van acht traveeën onder vernieuwd zadeldak. Ertegenover een wagenhuis met twee grote centrale korfboogpoorten en windwijzer.


ID: 243 | Bouwkundig element

Sint-Jobkapel

Sint Jobstraat (Aalst)
De Sint-Jobkapel dateert grotendeels uit 1663 en is gelegen in een ommuurd tuintje met linden. Ten zuidwesten van de kapel staat in het tuintje nog een kapel die het Heilig Graf voorstelt en die is opgebouwd uit een rotsconstructie die toegankelijk is via een bakstenen rondboog.


ID: 245 | Bouwkundig element

Café De vrije jacht

Sint Jobstraat (Aalst)
Rijhuis van vier traveeën onder pannen zadeldak.


ID: 83995 | Bouwkundig element

Ingang De Nayer met drie arbeiderswoningen

Sint Jobstraat (Aalst)
Via pittoreske toegang (waarbij de verdieping van het pand aan de Sint-Jobstraat onder meer rust op rondbogen in metselwerk) en langs een smal open gangetje bereikt men in binnenblokbebouwing drie eenlaagse arbeidershuisjes van twee traveeën, onder zadeldak.


ID: 244 | Bouwkundig element

Zeven arbeidershuizen

Sint Jobstraat 184-196 (Aalst)
Eénlaagse arbeidershuisjes, aaneengeschakelde rij enkelhuizen; nummer 190, 192 met gekoppelde deuren; twee of drie traveeën onder zadeldaken, te situeren in de 19de eeuw.


ID: 246 | Bouwkundig element

Hoeve in L-vorm

Sint Jobstraat 217, 221-225 (Aalst)
L-vormig hoevetje met witgekalkte bakstenen gebouwen onder zadeldak. Achterin gebouwde boerenwoning met rechthoekige muuropeningen in omlijstingen van gesinterde baksteen uit begin 19de eeuw naast aangepaste van recentere datum.


ID: 247 | Bouwkundig element

Hoezebeekhoeve

Sint Jobstraat 290 (Aalst)
Grote hoeve met witgekalkte gebouwen onder pannen zadeldaken, daterend uit de 19de eeuw. Belangrijk omwille van zijn omvangrijk volume en gesloten straat- en veldgevels afgelijnd door getrapte fries.


ID: 248 | Bouwkundig element

Stadswoning

Sint Jorisstraat 25 (Aalst)
Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, in kern daterend uit de 18de eeuw. Lodewijk XV-schouderboogdeur ingeschreven in een rechthoekige omlijsting met kwarthol beloop en uitgewerkte sluitsteen.


ID: 130388 | Landschappelijk element

Gele kornoelje domein Schelfhout

Sint Kamielstraat (Aalst)
Tegen de tuinmuur, die het domein Schelfhout afsluit van de Sint-Kamielstraat, staat een flink uit de kluiten gewassen gele kornoelje. Deze struik dateert uit de periode van de tuinaanleg (begin 20ste eeuw).


ID: 249 | Bouwkundig element

Huis de Pluyme

Sint Martensplein 1 (Aalst)
In zijn huidige vorm, hoekhuis met geschilderde en gecementeerde gevels; twee traveeën, twee en een halve verdieping onder afgesnuit zadeldak, aan de marktzijde.