Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

14010 resultaten


ID: 77013 | Bouwkundig element

Postgebouw

Gaston Roelandtsplein 21 (Brugge)
Samenstel van twee diephuizen en poortgebouw in neogotische stijl, gebouwd in 1909. Tot 1950 was hier het Gemeentehuis van Assebroek gevestigd. Hoofdgebouw van drie traveeën en twee bouwlagen met verankerde puntgevel met natuurstenen topstuk. Lager gebouw van drie traveeën en een bouwlaag met een verankerde, bakstenen trapgevel. Poortgebouw van één bouwlaag met korfboogvormige poort.


ID: 29273 | Bouwkundig element

Herenhuis

Geerwijnstraat 11 (Brugge)
Monumentaal neoclassicistisch herenhuis (nok parallel aan de straat) van negen traveeën en drie bouwlagen onder schilddak, vermoedelijk naar ontwerp van architect P. Buyck (Brugge) van 1870; in plaats van vijf kleinere panden. In de loop van het eerste kwart van de 20ste eeuw gesplitst in twee woningen.


ID: 29488 | Bouwkundig element

Neoclassicistische herenhuis met poortgebouw

Geerwijnstraat 17, Moerstraat 19-21 (Brugge)
Monumentaal neoclassicistisch hoekpand op U-vormige plattegrond; vijf + één hoektravee + vijf traveeën en twee bouwlagen onder afgewolfd zadeldak gebouwd in 1851, mogelijk naar ontwerp van architect I. Alleweireldt (Brugge), in plaats van tuit-, lijst- en trapgevels. Later gesplitst. Oudere, ingebouwde kern.


ID: 29270 | Bouwkundig element

Orgelzaal Stedelijk Conservatorium

Geerwijnstraat 6 (Brugge)
Orgelzaal van het Stedelijk Conservatorium. Pand van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, leien), met in 1887-1888 verfraaide oudere trapgevel in baksteenbouw. Restauratiewerken uitgevoerd in 1993 naar ontwerp van architect G. Debruyne (Brugge) onder meer herbouwen van de getrapte geveltop, reinigen van deuromlijsting, vernieuwen van dak; ook nieuwe aankleding van het interieur met kleurafwerking op basis van kleurenstudie van 1887.


ID: 29272 | Bouwkundig element

Stadswoning

Geerwijnstraat 9 (Brugge)
Huis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, van 1846-1869 in plaats van puntgevel, en later aangepast onder meer in 1869 krijgt gevel huidige indeling en versiering. Neoclassicistische bepleisterde en witbeschilderde lijstgevel op arduinen plint met betraliede kelderopening.


ID: 29276 | Bouwkundig element

Stadswoning met eclectische gevel

Geldmuntstraat 15 (Brugge)
Het diephuis van één travee en drie bouwlagen met een eclectische, uitzonderlijke gevel werd vermoedelijk gebouwd na de heraanleg van de Geldmuntstraat in 1859. De stadswoning heeft een bepleisterde en witbeschilderde, in- en uitgezwenkte topgevel met rolwerk.


ID: 308072 | Bouwkundig element

Neoclassicistische stadswoning

Geldmuntstraat 17 (Brugge)
Deze stadswoning is opgetrokken in 1859 naar ontwerp van de Brugse stadsarchitect J.B. Rudd. Het is een diephuis van één travee en drie bouwlagen, met een bepleisterde neoclassicistische lijstgevel.


ID: 29280 | Bouwkundig element

Winkelhuis naar ontwerp van Henri Fonteyne

Geldmuntstraat 25 (Brugge)
Smal winkelhuis van één travee en drie bouwlagen onder pseudomansardedak (leien), naar ontwerp van architect H. Fonteyne (Brugge) van 1910.


ID: 29658 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing met hoekhuis ontworpen door Jean Brunon Rudd

Geldmuntstraat 39-43, Sint-Amandsstraat 46 (Brugge)
Eenheidsbebouwing van respectievelijk vijf traveeën en van drie traveeën, één afgeschuinde hoektravee en twee traveeën, en drie bouwlagen, ontstaan vanuit het stilistisch streven naar een neoclassicistische eenheidsbebouwing bij de heraanleg van de zuidelijke helft van de Geldmuntstraat in 1859. Het hoekcomplex is ontworpen door de toenmalige stadsarchitect Jean-Brunon Rudd.


ID: 308071 | Bouwkundig element

Neoclassicistische eenheidsbebouwing

Geldmuntstraat 5-13 (Brugge)
Neoclassicistische eenheidsbebouwing met eenvoudige lijstgevel van veertien traveeën en drie bouwlagen, ontworpen na de rooilijnwijziging van het zuidelijke deel van de Geldmuntstraat in 1859. Nummer 9 bewaart een beschilderde, houten art-nouveauwinkelpui naar ontwerp van de Brusselse architect J. Lenoir van 1911.