Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

5886 resultaten


ID: 89484 | Bouwkundig element

Fabriekspand

Ooigemstraat (Wielsbeke)
Fabriekspand, restant van de voormalige vlasfabriek Hector Lambrecht, met inbegrip van een 19de-eeuws brouwerijgebouw.


ID: 89485 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwekapel

Ooigemstraat (Wielsbeke)
Onze-Lieve-Vrouwekapel, gelegen aan het begin van de toegangsdreef naar de voormalige hoeve "Goet te Leyberghe" (nummer 7). De huidige kapel dateert vermoedelijk uit de tweede helft van de 19de eeuw. Op het primitief kadasterplan (circa 1830) wordt op dezelfde plaats reeds een oudere kapel aangeduid.


ID: 89489 | Bouwkundig element

Kapel Heilige Theresia van Lisieux

Ooigemstraat (Wielsbeke)
Kleine kapel in betonbouw met stomp zadeldakje bekroond met kruis. Opschrift: "H. THERESIA B.V.O.". Aan de voorzijde wordt de toegang gemarkeerd door betonnen hekwerk met vaasbekroning. De kapel wordt afgesloten door een houten vleugeldeur en dito omkadering met glas in lood.


ID: 89487 | Bouwkundig element

Vlasfabriek Bossuyt

Ooigemstraat 15 (Wielsbeke)
Voormalige vlasfabriek Bossuyt, bestaande uit een nieuwer woonhuis uit 1941 en vlasverwerkingsgebouwen uit het interbellum.


ID: 89490 | Bouwkundig element

Woning De Brabandere en aanhorigheden

Ooigemstraat 19-21 (Wielsbeke)
Woning De Brabandere met bijhorende magazijnen van de wijnhandel en een naastgelegen woning.


ID: 89491 | Bouwkundig element

Burgerhuis met vlasschuur

Ooigemstraat 33 (Wielsbeke)
Woning met achtergelegen vlasschuur. De vlasschuur wordt gebouwd in 1940 in opdracht van werkman Hector Baekelandt. In 1944 laat laatstgenoemde langs straatzijde een woonhuis bouwen.


ID: 89575 | Bouwkundig element

Kapel

Oostrozebeeksestraat (Wielsbeke)
Nieuwe of vernieuwde kapel onder zadeldak in daktegels. Witgeschilderde bakstenen open wegkapel op bruinbakstenen plint. Kruisbeeld met beeld gekruisigde Christus tegen oostelijke muur. Opgemetseld altaar in de vorm van bloemenperkje tussen twee flankerende, haaks opgestelde muurtjes. Natuurstenen tablet.


ID: 89576 | Bouwkundig element

Hoeve en vlasfabriek Site d'Hoop

Oostrozebeeksestraat 118 (Wielsbeke)
Historische hoeve met 20ste-eeuwse vlasfabriek. Hoeve bestaande uit losstaande bestanddelen en minimaal opklimmend tot het tweede kwart van de 17de eeuw, zie afbeelding van vierkante omwalling (zonder bebouwing) in het landboek van de heerlijkheid Woubrechts (1631). Hoevegebouwen met 19de-eeuwse (woonhuis mogelijk 18de-eeuwse) kern.


ID: 89578 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Oostrozebeeksestraat 146 (Wielsbeke)
Woning, volgens kadaster in 1930 gebouwd door de vlashandelaars Renatus Vandenavenne – Beel en Alfons Beel – Vandenavenne uit Ooigem. Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak in mechanische pannen.


ID: 89579 | Bouwkundig element

Vlashandelaarswoning met vlasschuur

Oostrozebeeksestraat 149 (Wielsbeke)
Woning met vlasschuur, respectievelijk in 1939 en 1948 gebouwd door vlashandelaar Remi Tack – Deleersnijder naar ontwerp van architect Remi Delarue uit Anzegem.