Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

93245 resultaten


ID: 5150 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Keizerstraat 58 (Antwerpen)
Neoclassicistische burgerhuis volgens de bouwaanvraag uit 1841 opgetrokken in opdracht van de heer J. Mannekens. Uit het bouwdossier vallen ontwerper noch aannemer af te leiden.


ID: 5151 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch burgerhuis

Keizerstraat 60 (Antwerpen)
Laatclassicistisch burgerhuis, de bewaarde rechter helft van een herenhuis dat eertijds ook het links aanpalende perceel besloeg. Het klom minstens op tot het midden van de 18de eeuw, mogelijk met een oudere kern, en werd wellicht in de vroege 19de eeuw aangepast. Charles Boisacq uit Spa splitste het oorspronkelijk acht traveeën brede gebouw op in twee panden.


ID: 5152 | Bouwkundig element

Aannemerswoning Vanderstraeten

Keizerstraat 62, 62A (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, voor eigen rekening gebouwd door de aannemer Entreprises Générales de Travaux Publics Vanderstraeten Frères, naar een ontwerp uit 1898. Van het gebouw dat zich voordien op dit perceel bevond, bleef de 18de-eeuwse koetspoort behouden, geïntegreerd in de nieuwbouwwoning.


ID: 5126 | Bouwkundig element

Den Joseph naer Egypten

Keizerstraat 63 (Antwerpen)
Herenhuis dat uit drie vleugels bestaat ingeplant rond een binnenplaats, en in kern opklimt tot de 16de eeuw. Het gevelfront werd in classicistische stijl heropgebouwd omstreeks 1780, in opdracht van Charles Joseph van Havre en Maria Theresia Moretus.


ID: 5153 | Bouwkundig element

Onze Lieve Vrouw en Jezus

Keizerstraat 64, 64A (Antwerpen)
Samenstel van twee huizen zogenaamd "Onze Lieve Vrouw" en "Jezus". Herenhuis in classicistische stijl uit de tweede helft van de 18de eeuw, acht traveeën breed en drie bouwlagen hoog onder een zadeldak.


ID: 5154 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Keizerstraat 66 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak uit de eerste helft van de 19de eeuw, mogelijk met traditionele kern.


ID: 5127 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch burgerhuis

Keizerstraat 67-69 (Antwerpen)
Laatclassicistisch burgerhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, tot zijn huidige vorm verbouwd door De Cock in 1808. De rondboogdeur en muurankers met gekrulde spie wijzen op een traditionele kern, opklimmend tot de tweede helft van de 16de eeuw of de eerste helft van de 17de eeuw.


ID: 5155 | Bouwkundig element

Pakhuis in eclectische stijl

Keizerstraat 68 (Antwerpen)
Pakhuis in eclectische stijl met neotraditionele inslag gebouwd in opdracht van de heer Van de Put, naar een ontwerp door Frans Stuyck uit 1877. Het gebouw behoort tot de vroege realisaties van de architect, die deze opdracht uitvoerde in dienst van de architect François Baeckelmans.


ID: 5128 | Bouwkundig element

Sint Jan, Kindertuin 8

Keizerstraat 71 (Antwerpen)
Burgerhuis met traditionele kern, opklimmend tot de tweede helft van de 16de eeuw of de eerste helft van de 17de eeuw. In 1885 werd in dit pand de stedelijke Kindertuin 8 ondergebracht, 1894-1895 door stadsbouwmeester Gustave Royers uitgebreid met een klassenvleugel.


ID: 5129 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen

Keizerstraat 73 (Antwerpen)
Barok beeld van Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen uit de eerste helft van 18de eeuw (vóór 1730), toegeschreven aan de beeldhouwer Walter Pompe. Afkomstig van de gesloopte Sint-Jacobskapel of Broodjeskapel op de tegenoverliggende hoek van Keizerstraat en Prinsesstraat, werd het beeld in 1891 op initiatief van de architect Henri Blomme en buurtbewoners verplaatst naar de huidige locatie.