Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1592 resultaten


ID: 26246 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Rechtstraat 20 (Gent)
Achter boomgaard verscholen boerenhuis van het dubbelhuistype met vijf traveeën onder zadeldak (zwarte Vlaamse pannen), uit eind 18de eeuw.


ID: 26898 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Rosdamstraat 8 (Gent)
Voorheen omwalde hoeve met losse bestanddelen en boomgaard, van de straat afgescheiden door een gracht en toegankelijk via twee ijzeren hekken tussen vierkante gemetselde hekpijlers. Ten westen, woonhuis van vijf traveeën met één bouwlaag en zadeldak, in kern minstens opklimmend tot eerste helft 18de eeuw. Ten zuiden en voorheen buiten de omwalling gelegen ruime stallen. Ervoor bakstenen bakoventje.


ID: 26633 | Bouwkundig element

Hoeve

Spanjeveerstraat 9 (Gent)
Oud hoevecomplex op motte, volgens Poppkaart eertijds dubbel omwald. Nu witgeschilderd landhuis, ten oosten in boomgaard, van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak op gepikte plint. Bewaarde stallen ten zuiden en bakhuisje ten noorden.


ID: 26418 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Varendrieskouter 90 (Gent)
Boerenarbeidershuis met voorliggende boomgaard en erachter de zogenaamde "Haelewijnkouter"; in het westen aanleunende stalvleugel onder doorlopend zadeldak.


ID: 26424 | Bouwkundig element

Hoeve De Hostelrije

Varendriesstraat 46 (Gent)
De Hostelrije, volgens bewoners daterend van 1827. Boerenburgerhuis haaks ingeplant op de straat, met een met gras begroeide voortuin met notelaar en oprit tussen bakstenen pijlers met ijzeren hek. Links van het hek kleine boomgaard. Ten westen, tegenover het woonhuis, gedeelte van een dwarsschuur onder zadeldak.


ID: 26426 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Varendriesstraat 58 (Gent)
Boerenwoning met voorliggende boomgaard, aangebouwd tegen nummer 56. Geschilderde gevel op gepikte plint, hoger zadeldak.


ID: 26945 | Bouwkundig element

Hoeve Lootens

Vroonstalledries 66 (Gent)
Langgestrekte hoeve gelegen in een boomgaard. Ten noorden, boerenwoning van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak en rechts aanleunende stalvleugel, naar verluidt opklimmend tot 1686.


ID: 8813 | Bouwkundig element

Hoeve

Kalenberg 4 (Geraardsbergen)
Semi-gesloten hoevetje met bakstenen gebouwen uit de 19de eeuw, ingeplant rondom een gekasseid erf.


ID: 8817 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Watermolenstraat 16 (Geraardsbergen)
Langgestrekt hoevetje met boomgaard. Woonhuis van één bouwlaag en vier traveeën en rechter dwarsschuur met een poorttravee, onder zadeldak, daterend uit de 19de eeuw.


ID: 135352 | Landschappelijk geheel

Kasteeldomein van Hasselbroek en omgeving

Jeuk (Gingelom)
Het kasteel van Hasselbroek ligt ten zuiden van de dorpskern van Jeuk (Gingelom). De andere hoofdelementen in het omgevende Haspengouwse landschap zijn de kasteelhoeve, de Sint-Jobkapel, de Cicindria(beek) die hier ontspringt, en een drietal boerderijen in de Hasselbroekstraat. De omgeving heeft een typisch Haspengouwse structuur, m.n. een kasteeldomein met aanhorigheden in een beekvallei, een dorpskapel en monumentale vierkanthoeven die het straatbeeld mede bepalen.