Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4539 resultaten


ID: 4343 | Bouwkundig element

Traditioneel diephuis

Maalderijstraat 4 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis met trapgevel van twee traveeën en vier bouwlagen onder een zadeldak, uit de tweede helft van de 16de eeuw.


ID: 4344 | Bouwkundig element

Traditioneel hoekhuis

Maalderijstraat 6 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis op de hoek van Maalderijstraat en Handschoenmarkt, van vier bij drie traveeën en vier bouwlagen onder afgesnuit zadeldak, uit de tweede helft van de 16de eeuw.


ID: 4341 | Bouwkundig element

Sleutel

Maalderijstraat 7, 7A (Antwerpen)
Traditioneel diephuis op de hoek van Maalderijstraat en Blauwmoezelstraat, van drie bij drie traveeën, drie bouwlagen en een insteekverdieping onder een afgesnuit zadeldak, uit de tweede helft van de 16de eeuw.


ID: 5481 | Bouwkundig element

Burgerhuis met traditionele kern

Maarschalk Gérardstraat 10 (Antwerpen)
Burgerhuis met traditionele kern dat minstens opklimt tot de 17de eeuw. Het pand werd in opdracht van juffrouw Mathilde Ullens verhoogd met een mezzanine en zadeldak, naar een ontwerp door de architect Heliodore Leclef uit 1872. Gesloopt en vervangen door nieuwbouw als uitbreiding van de Sint-Lutgardisschool in 1991-1992.


ID: 7288 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Het Torenhof met park

Markgravelei 86 (Antwerpen)
"Het Torenhof", of "Annonentoren" naar de zeventiende eeuwse Italiaanse familie Annoni. Restant van een vroeger hof van plaisantie nu een openbaar park en toegankelijk via een gekasseide weg.


ID: 5486 | Bouwkundig element

Traditioneel diephuis

Markgravestraat 1 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis met trapgevel van drie/twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat), te dateren in de eerste helft van de 17de eeuw.


ID: 5493 | Bouwkundig element

Hotel van Havre

Markgravestraat 12 (Antwerpen)
Traditioneel herenhuis waarvan de oudste kern opklimt tot het eerste kwart van de 16de eeuw, gebouwd door Jan van Honsem, dat zich eertijds uitstrekte tot de Borzestraat. In de achttiende eeuw verbouwde de notabele familie van Havre de patriciërswoning tot haar huidige vorm.


ID: 5494 | Bouwkundig element

Traditioneel herenhuis

Markgravestraat 14 (Antwerpen)
Traditioneel herenhuis van vier traveeën en oorspronkelijk twee bouwlagen, door middel van muurankers gedateerd 1567. De derde bouwlaag van de voorbouw werd toegevoegd tijdens de late 18de of de vroege 19de eeuw.


ID: 5495 | Bouwkundig element

Traditioneel herenhuis met régencepoort

Markgravestraat 16 (Antwerpen)
Traditioneel herenhuis dat in kern minstens opklimt tot de 17de eeuw, en werd aangepast in de eerste helft van de 18de eeuw. Gustave Verhoosel, wisselagent en makelaar in publieke fondsen, liet het pand verbouwen tot kantoorgebouw naar een ontwerp door de architecten Vincent Cols en Jules De Roeck uit 1927.


ID: 5487 | Bouwkundig element

Sint-Pauwels Bekeeringe

Markgravestraat 3 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis met aangepaste puntgevel van drie traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), uit de tweede helft van de 16de eeuw.