Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

14010 resultaten


ID: 77150 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis en kerkhof

Pastoor Verhaegheplein 13 (Brugge)
Neogotische parochiekerk van Ver-Assebroek en orgel. De oudste vermelding van Assebroek gaat terug tot 1187. Rond de kerk ligt een ommegang gescheiden van het kerkhof door een haag en rij linden.


ID: 75041 | Bouwkundig element

Samenstel van stadswoningen

Pastoriestraat 130-132 (Brugge)
Samenstel van 1932 bestaande uit twee woonhuizen in vereenvoudigde eclectische stijl. Rood oranjebaksteenbouw boven een arduinen bossageplint.


ID: 77454 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie van de kerk van de Heilige Kruisverheffing met tuin

Pastorieweg 15 (Brugge)
Pastorie van de kerk van de Heilige Kruisverheffing, gebouwd in 1898, zie muurankers, opgetrokken in een neogotische stijl. Vrijstaand dubbelhuis van vijf traveeën gelegen in een beboomde tuin, omgeven met een hagebeuk en toegankelijk via een smeedijzeren hek gevat in bakstenen pijlers.


ID: 77467 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteel Les Fayards met park

Pelderijnstraat 54 (Brugge)
Kasteel en koetswoning in neoclassicistische stijl, vermoedelijk een ontwerp van architect Alphonse De Pauw gelegen in een park in landschappelijke stijl met vijver, parkbos en bomengroepen in kern daterend uit het midden van de 19de eeuw.


ID: 83197 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouw van de Potterie

Peterseliestraat 21, Potterierei 78-79 (Brugge)
Geleidelijk aan gegroeid complex, oorspronkelijk als tijdelijk opvangcentrum van zieken, pelgrims en ouderlingen, gesticht op het einde van de 13de eeuw. In zijn huidige vorm bestaat het complex aan de Potterierei van links naar rechts uit de voormalige ziekenzaal met toegang tot het hospitaal, de kerk en de Onze-Lieve-Vrouwekapel. Ten oosten, in het verlengde van de ziekenzaal liggen de kloostergebouwen met onder meer de oude keuken, de refter en de archiefkamer.


ID: 29601 | Bouwkundig element

Stadswoningen met winkel

Philipstockstraat 39-41 (Brugge)
Breed- (nummer 39) en diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen) met oudere kern, wellicht opklimmend tot 17de-18de eeuw, zie kelders met graatgewelven. Uit de structuur van kelders en dak blijkt dat de panden nummers 39 en 41 tot één zelfde constructie hebben behoord.


ID: 82729 | Bouwkundig element

Herenhuis met tegeltableau

Poitevinstraat 2 (Brugge)
Aanvankelijk, diephuis van drie + zes traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen), mogelijk met 17de-eeuwse kern. In 1975-1976, gerestaureerd naar ontwerp van architect P. Galle (Brugge) met name aanpassen van het woonhuis tot appartementen. "Kunstige Herstelling" van 1996.


ID: 77477 | Bouwkundig element

Directeurswoning ontworpen door Luc Viérin met grenspaal

Polderstraat 27 (Brugge)
Pittoresk landhuis, gelegen in een ruime beboomde tuin. Directeurswoning bij de Gistfabriek. Ontworpen door architect Luc Viérin (Brugge) in 1926 en uitgebreid in 1933. De onversierde grenspaal staat onzichtbaar, weggedoken in de tuinhaag.


ID: 77471 | Bouwkundig element

Villa Hortensia

Polderstraat 2A-B (Brugge)
Halfvrijstaand, achteruit gelegen herenhuis van circa 1880, neoclassicistische stijl. In 1892 wordt rechts een laag, aan de straat gelegen dwarshuis, opgetrokken en verbouwd zie huidig, de poortingang op de begane grond is recent aangepast, de dakkapel is vervangen door een dakvlakraam.


ID: 82750 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Pottenmakersstraat 26 (Brugge)
Huis van drie/vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw. Verankerde baksteenbouw op bepleisterde plint. Huidig neo-barok uitzicht van de trapgevel is resultaat van verfraaiende "Kunstige Herstelling" van 1920-1921.