Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

14010 resultaten


ID: 77522 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein De Spijker

Spijkersdreef, Spijkerswegel 11-17 (Brugge)
Kasteeldomein met kasteel zogenaamd "De Spijker" met monumentale toegangsdreef, park, oude omwallingen, kasteel, koetshuis, ijskelder met grot en boerderij.


ID: 77520 | Bouwkundig element

Mariakapel Roos Lamotens

Spijkerswegel (Brugge)
Neogotische kapel ter ere van Onze-Lieve-Vrouw, gedateerd "1882", volgens geschilderd opschrift. De kapel is gebouwd, in opdracht van Rosalie Lamote († 1893), op het erf van een hoeve.


ID: 29776 | Bouwkundig element

Huis De Drie Tulpen

Spinolarei 12 (Brugge)
Enkelhuis van twee/één + drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen) van 1913 vermoedelijk naar ontwerp van architect E. Andries (Brugge). Bakstenen trapgevel (7 treden + topstuk) met sierankers.


ID: 29781 | Bouwkundig element

Herenhuis D'Hont

Spinolarei 17 (Brugge)
Neoclassicistisch herenhuis van vijf/zes traveeën, souterrain en drie bouwlagen onder schilddak. Lijstgevel van 1856 naar ontwerp van architect Isidore Alleweireldt (Brugge) als verbouwing van twee tuitgevels.


ID: 82161 | Bouwkundig element

Pastorie van de Heilige Magdalenaparochie

Stalijzerstraat 19 (Brugge)
Pastorie van de Heilige Magdalenaparochie. Statig dubbelhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder schilddak, gebouwd in 1873 en aanleunend bij een vrij sober neoclassicisme.


ID: 79982 | Bouwkundig element

Herdersbrug

Stationsweg (Brugge)
De oorspronkelijke brug was een ontwerp van Charles Piens, ingenieur bij de dienst Bruggen en Wegen. De constructie was in staal uitgevoerd en het loopvlak kreeg een afwerking met planken. De brug bestond uit twee delen: de eigenlijke draaibrug, waarbij de spil op een bakstenen pijler rustte en een vaste brug die op een tweede pijler rustte.


ID: 29805 | Bouwkundig element

Bogen en neobaroknis met Sint-Amand-beeld door M. D'Hondt

Steenstraat (Brugge)
Bogen over de Kleine Sint-Amandsstraat gebouwd in 1928 ter vervanging van schoorpalen die beide huizen ondersteunden omwille van instortingsgevaar; aan de straatkant, bekronende neobaroknis met buste van Sint-Amand door beeldhouwer M. D'Hondt (Brugge).


ID: 29785 | Bouwkundig element

Burgerhuis De Gouden Cop

Steenstraat 1 (Brugge)
Huis van twee + vier traveeën en drie bouwlagen onder leien zadeldak, gedateerd "1765", zie jaartal in top, doch oudere kern: moer- en kinderbalken wijzen op een constructie met houten gevel. Huidig neorococo uitzicht bekomen na "Kunstige Herstelling" naar ontwerp van architect L. Hubrecht (Brugge) van 1909-1910.


ID: 29793 | Bouwkundig element

Eclectisch winkelhuis

Steenstraat 13 (Brugge)
Monumentaal eclectisch winkelhuis van één brede travee links + drie traveeën, een hoge begane grond + entresol en twee bovenverdiepingen, resultaat van de "Kunstige Herstelling" in plaats van twee trapgevels van 1911-1914, zie jaarcartouches met inscriptie "MCMXI"; naar ontwerp van architect E. Timmery (Brugge). Latere wijzigingen aan de begane grond onder meer in 1932. "Kunstige Herstelling" van 1974-1977 naar ontwerp van architect L. Vermeersch (Brugge): vormelijke aanpassing van begane grond.


ID: 29795 | Bouwkundig element

Burgerwoning in neorenaissancistische stijl

Steenstraat 17 (Brugge)
Neorenaissancistisch breedhuis van zes traveeën - twee brede en vier smalle - en vier bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). "Kunstige Herstelling" van 1910-1911 naar ontwerp van architect Etienne Timmery (Brugge), op vraag van E. Callewaert-Van Damme ter vervanging van 19de-eeuwse lijstgevel. "Kunstige Herstelling" van 1974-1977 naar ontwerp van architect L. Vermeersch (Brugge) met betrekking tot begane grond.