709 resultaten
ID: 87048 | Bouwkundig element
Pastorijstraat 5-7 (Tielt)
Neoclassicistisch herenhuis, heden opgesplitst in twee woningen, grotendeels daterend uit 1879.
ID: 87049 | Bouwkundig element
Poekestraat 25 (Tielt)
Hoeve, bestaande uit losse hoevegebouwen aan weerszijden van een erf, opklimmend tot 1818. Oorspronkelijk staat een boerenhuis parallel met een schuur, met kleinere gebouwtjes ten oosten van het erf, zie primitief kadasterplan (circa 1830).
ID: 87050 | Bouwkundig element
Poekestraat 36 (Tielt)
Hoeve met losse bestanddelen, in site opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, zie voorkomen van twee volumes op de Ferrariskaart (1770-1778). Volgens kadaster wordt in 1927 een nieuw woonhuis opgetrokken aan de westzijde van het erf, in opdracht van landbouwer Camiel Goethals. Na 1927 wordt de zuidelijke stal vergroot en een westelijke stal gebouwd.
ID: 87051 | Bouwkundig element
Processiestraat 28 (Tielt)
Schuur en bakhuisje van Hof ter Scheure, een hoeve teruggaand tot de tweede helft van de 18de eeuw. In 1863 wordt de grote schuur gebouwd, op de plaats van een ouder exemplaar. Begraasd erf met bakstenen hoevegebouwen onder overkragende zadeldaken, boomgaard aan de noordoostzijde. Boerenhuis van zeven traveeën met stalgedeelte onder zelfde nok. Noordelijke bijgebouwen onder schilddak en zadeldak, respectievelijk garage en stal. Bakhuis met ovenhuisje. Aan de zuidzijde van het erf een hoge schuur.
ID: 87052 | Bouwkundig element
Schoolstraat (Tielt)
Gemeentelijke begraafplaats, gelegen aan noordzijde van de dorpskern. Aangelegd in 1909 ter vervanging van het oude kerkhof dat rondom de kerk gelegen was (Aarsele-Dorp), op een perceel dat gekend stond onder de naam "Dood(s)akker". Begraafplaats afgesloten van de weg door een laag bakstenen muurtje, waarachter een rode beukenhaag. Centrale toegang via een ijzeren hek tussen twee robuuste natuurstenen hekpijlers. In de zuidwestelijke hoek zit een tweede toegang. De noordzijde van de begraafplaats wordt afgeschermd door hoge bomen. Een rechte padenstructuur in grind verdeelt de begraafplaats in twee velden, het centrale pad leidt naar een grotkapel.
ID: 87053 | Bouwkundig element
Sint-Hubertstraat 3 (Tielt)
Woning, in site opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw. Vermoedelijk heropbouw uit de tweede helft van de 19de eeuw. Vrijstaand éénlagig dubbelhuis in verankerde baksteenbouw met gepekte plint van vijf traveeën onder zadeldak in mechanische pannen.
ID: 87054 | Bouwkundig element
Sterrestraat 2-4 (Tielt)
Samenstel van twee dorpswoningen, volgens kadaster opgetrokken in 1900 in opdracht van Hendrik en Edouard Dinneweth. Enkelhuizen van twee bouwlagen en telkens drie traveeën in donkerrode baksteenbouw onder zadeldak (nok parallel met straat).
ID: 87055 | Bouwkundig element
Sterrestraat 8 (Tielt)
Dorpswoning, minstens opklimmend tot het eerste kwart van de 19de eeuw, zie bestaand volume aangeduid op primitief kadasterplan (circa 1830). Eénlaagswoning in witgekalkte verankerde baksteenbouw met gecementeerde plint. Vernieuwd zadeldak in mechanische pannen, vernieuwde lijstgoot. Getoogde muuropeningen met fraaie rolluikkasten uit circa 1900. Voordeur met tweeledig bovenlicht.
ID: 87056 | Bouwkundig element
Sterrestraat 13 (Tielt)
Interbellumwoning met art-decostijlkenmerken, gebouwd in 1934 in opdracht van postbode Edmond Lambert, ter vervanging van een ouder volume. Vrijstaand interbellumwoonhuis van twee bouwlagen onder schilddak in rode geglazuurde pannen.
ID: 87057 | Bouwkundig element
Sterrestraat 15 (Tielt)
Woning De Brabandere, gebouwd in 1941 in opdracht van brouwer Maurits De Brabandere en naar ontwerp van de Tieltse architect Gerard Vande Weghe, geregistreerd bij kadaster in 1942. Vrijstaand volume van twee bouwlagen onder schilddak met gebogen belijning eindigend in een brede overkragende kroonlijst, steunend op ijzeren bogen. Centrale dakkapel met driehoekig fronton.