Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

14010 resultaten


ID: 16236 | Bouwkundig element

Tweegezinswoning Mytyl

Vuurtorenplein 2 (De Panne)
Eclectische tweegezinswoning met cottage-karakter.


ID: 83675 | Bouwkundig element

Hotel Select

Walckierstraat 7-9 (De Panne)
Groot hoekhuis (bij Zeedijk) in een eclectische stijl, voornamelijk regionale neo-Vlaams-renaissancistische kenmerken, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw (?).


ID: 16244 | Bouwkundig element

Hoekhuis eclectische stijl

Zeedijk (De Panne)
Hoekhuis bij Mijnstraat in eclectische stijl met typerende houten erkers met bekronend balkon; geglazuurde baksteenbouw op arduinen sokkel met natuurstenen ornamenten. Hoektravee geaccentueerd door middel van deels ronde, deels polygonale hoektoren onder koepelvormige bekroning


ID: 16239 | Bouwkundig element

Huis Gambuse

Zeedijk 18 (De Panne)
Neoclassicistisch enkelhuis. Met schijnvoegen gecementeerde lijstgevel.


ID: 16242 | Bouwkundig element

Villa Les Tournesols

Zeedijk 46 (De Panne)
Eclectisch breedhuis met overwegend neo-Vlaams-renaissancistische kenmerken, gebouwd in 1902-1904 door Albert en Alexis Dumont. Gevel van geglazuurde baksteen, met gebruik van natuursteen voor decoratieve onderdelen.


ID: 16247 | Bouwkundig element

Eclectisch burgerhuis

Zeedijk 84 (De Panne)
Eclectisch huis met overwegend regionale neo-Vlaams-renaissancistische kenmerken, daterend van voor de Eerste Wereldoorlog. Geglazuurde bakstenen gevel met natuurstenen ornamenten op arduinen sokkel.


ID: 16260 | Bouwkundig element

Hoekhuis met winkel

Zeelaan 135 (De Panne)
Neo-Vlaamsrenaissance hoekhuis met regionale kenmerken, gebouwd in 1913 door Albert en Alexis Dumont. Baksteenbouw met gebruik van natuursteenvoor constructief belangrijke en decoratieve elementen; afgeschuinde hoektravee gevat tussen erkervormige risalieten, uitlopend op trapgevel; winkelruimte op begane grond.


ID: 38473 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Grand Noble

Baron de Gieylaan 163-169, 163A, 167A, 165A (De Pinte)
Heraanleg van park en vijver, koetshuizen ten westen van het landhuis en nieuwe dreef naar de huidige Baron de Gieylaan en de Kortrijksesteenweg, uit de eerste helft van de 19de eeuw. In de jaren 1850 slopen van het landhuis en vervangen door het huidige neoclassicistisch kasteel, voltooid circa 1860. Huidig kasteeldomein met prachtig aangelegd park, koetshuizen en hovenierswoning gelegen te midden van landerijen begrensd door de Baron de Gieylaan, Keistraat, Klossestraat en spoorweg Gent-Kortrijk, met drie eerstgenoemde straten verbonden door dreven.


ID: 38499 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Niklaas van Tolentijn

Pintestraat (De Pinte)
Oorspronkelijk een pseudobasilicale kerk met westtoren, voltooid in 1840 doch in 1851 door bliksem vernield en vervangen door een houten torentje. Vergrotingsplannen vanaf 1900 naar ontwerp van architect Jules Goethals en in 1909 nieuwe plannen, voltooid in 1912. Beschadiging tijdens beschietingen in 1918 en herstelling naar ontwerp van architect Amandus Robert Janssens. Vrij imposante neogotische bakstenen kruisbasiliek met vierkante westtoren onder ingesnoerde naaldspits; afdekkende leien zadeldaken. Huidige kerk met driebeukig schip van zes traveeën, uitspringend transept van twee traveeën en koor van drie traveeën met vijfzijdige sluiting; vijfzijdige doopkapel aan noordelijke torentravee, rond traptorentje aan zuidzijde.


ID: 38534 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Sint-Jozefkapel met treurwilg

Veldstraat (De Pinte)
Neogotische bakstenen kapel van één travee onder zadeldak, gebouwd in 1878 in opdracht van de kasteelheren van het Kasteel van Welden. Hoge voorpuntgevel tussen hoogoplopende hoekpilasters met door hogels en kruisbloem afgezette pinakels. Naast de kapel werd een treurwilg aangeplant.