Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

14010 resultaten


ID: 48076 | Bouwkundig element

Woonhuis met herberg

Bogaerdstraat 3 (Dendermonde)
Burgerhuis in de rij, volgens archiefgegevens in 1925 opgericht als woonhuis met herberg. Woon-winkelhuis in eclectische stijl, van drie bouwlagen en twee traveeën onder zadeldak. Verzorgde pui met sokkel in breuksteen.


ID: 48079 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Gillis-Binnen

Brusselsestraat (Dendermonde)
Imposante, deels 18de-eeuwse en 14de- en 15de-eeuwse parochiekerk. De neobarokke voorgevel ziet uit op de Brusselsestraat, de stoep is afgesloten met een laag ijzeren hek links en rechts van het toegangsportaal. De kerk ontvouwt een driebeukig schip van vijf traveeën met aansluitend koor van één travee met driezijdige sluiting, vierkante massieve gotische toren met aangebouwde sacristie en het vroegere rechthoekig koor met rechte sluiting; zeszijdig traptorentje tegen de noordelijke torenmuur.


ID: 48084 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Brusselsestraat 10 (Dendermonde)
Groot bakstenen burgerhuis van drie bouwlagen, gebouwd in het laatste kwart van de 19de eeuw in opdracht van textielhandelaar D'Haens. Zeer beeldbepalend rijhuis gemarkeerd door het uitspringende zijrisaliet en de fraaie driezijdige loggia met balkon op de bel-etage. Rijkelijk gedecoreerde voorgevel in een eclectische stijl met sterke art-nouveau-invloeden.


ID: 48086 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Brusselsestraat 10 (Dendermonde)
Eén van de hoogste burgerhuizen in de straat, gedateerd 1922, aanvankelijk gebouwd naar ontwerp van architect F. Van Severen. Rijhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl, na de Eerste Wereldoorlog heropgebouwd op de plaats van een smal bepleisterd winkelpand. Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder een haaks geplaatst zadeldak, links gemarkeerd door een driezijdige torenuitbouw met tentdakje.


ID: 48109 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Brusselsestraat 105 (Dendermonde)
Neoclassicistisch burgerhuis met een bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel op een hardstenen plint. Doorsnee-burgerhuis met enkelhuisopstand, van drie traveeën en evenveel bouwlagen met zadeldak, uit eind 19de of begin 20ste-eeuw.


ID: 48085 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Brusselsestraat 11 (Dendermonde)
Burgerhuis uit het interbellum, in een eclectische stijl met art-deco-invloeden, gebouwd naar een ontwerp van 1920 van architect F. Van Severen. Burgerhuis van drie bouwlagen, twee traveeën en geknikt zadeldak.


ID: 48112 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Brusselsestraat 118 (Dendermonde)
Burgerhuis met eclectische voorgevel, circa 1919 naar ontwerp van stadsarchitect Alexis Sterck opgetrokken op de plaats van een eenvoudige bepleisterde lijstgevel. Rijhuis met traditionele opbouw van drie traveeën, dito bouwlagen met kunstleien zadeldak.


ID: 48326 | Bouwkundig element

Herenhuis

Brusselsestraat 124, Zuidlaan 2 (Dendermonde)
Herenhuis in neoclassicistische stijl, volgens ontwerp van 1921 van architect Fernand de Ruddere, als woonhuis met veeartspraktijk. Hoofdvolume op de straathoek van drie bouwlagen waarvan drie traveeën aan de Zuidlaan en twee traveeën in de Brusselsestraat onder snijdend schilddak en zadeldak met kunstleien; links aan de Zuidlaan aansluitende travee van twee bouwlagen en een langgerekt volume van één bouwlaag.


ID: 48090 | Bouwkundig element

Burgerhuis met winkel

Brusselsestraat 35 (Dendermonde)
Deels vrijstaand burgerhuis op de straathoek met de Oude Vest. Eclectisch gebouw gerealiseerd naar ontwerp van stadsarchitect F. de Ruddere, gedateerd 1923 en verbouwd in 1930 naar ontwerp van architect Paul De Taeye. Beeldbepalend hoekpand van twee bouwlagen en twee + vier traveeën onder een mansardedak, gemarkeerd door een meerzijdige hoektorentje met naaldspits en windwijzer.


ID: 48092 | Bouwkundig element

Burgerhuis met winkel

Brusselsestraat 37-39 (Dendermonde)
Hoog rijhuis van drie bouwlagen en twee traveeën breed onder een laag zadeldak, gebouwd tijdens het interbellum in een typische eclectische stijl met art-deco- en neoclassicistische invloeden. Parement van beige baksteen afgewisseld met banden in imitatiehardsteen.