1318 resultaten
ID: 44068 | Bouwkundig element
Boezingestraat 160 (Langemark-Poelkapelle)
Wederopbouwhoeve naar ontwerp van architecten Victor Renders en Hippolyte Steels van 1922, teruggaand op de regionale hoevebouw.
ID: 44131 | Bouwkundig element
Brugseweg 129 (Langemark-Poelkapelle)
Grote hoeve, naar verluidt in 1925 heropgebouwd, evenwel niet op de oorspronkelijke plaats; historiserende wederopbouw met overaccentuering van streekeigen karakteristieken, teruggaand op regionale hoevebouw.
ID: 44077 | Bouwkundig element
Diksmuidestraat 20 (Langemark-Poelkapelle)
Hoeve met losse bestanddelen naar ontwerp van architecten V. Cols en J. De Roeck (Antwerpen) van 1920, grosso modo teruggaand op de regionale hoevebouw.
ID: 83766 | Bouwkundig element
Klerkenstraat 86 (Langemark-Poelkapelle)
Duitse militaire begraafplaats, met doden uit de Eerste Wereldoorlog. De eerste doden werden er tijdens de oorlog begraven. Na de oorlog werd de begraafplaats uitgebreid. In 1955 volgde een nieuwe uitbreiding, met onder meer een 'Kameradengrab'. De begraafplaats, naar ontwerp van Robert Tischler en Georg Fischbacher, wordt gekenmerkt door het poortgebouw uit rode zandsteen, de beeldengroep van E. Krieger en drie Duitse bunkers van de Koekuitstellung. In een geometrisch patroon liggen, verspreid over het terrein, vierkante, platte grafstenen. Hier en daar staan groepjes van drie kruisen uit basalt. Hoge bomen overschaduwen het geheel.
ID: 44085 | Bouwkundig element
Klerkenstraat 88 (Langemark-Poelkapelle)
Wederopbouwhoeve, teruggaand op de regionale hoevebouw met losse bestanddelen in L-vorm opgesteld.
ID: 200672 | Bouwkundig element
Melkerijstraat (Langemark-Poelkapelle)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van W.H. Cowlishaw. Het betreft een kleine, deels met een muur deels met een haag omheinde begraafplaats, met smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice' en één perk met witte grafstenen.
ID: 44114 | Bouwkundig element
Zonnebekestraat 74 (Langemark-Poelkapelle)
Dieperin gelegen wederopbouwhoeve, teruggaand op de regionale hoevebouw. U-vormige opstelling van losse bestanddelen.
ID: 47852 | Bouwkundig element
Kerkhofstraat (Lebbeke)
De begraafplaats werd ingewijd op 4 oktober 1865. In 1895 een eerste maal vergroot aan de noordzijde met een gelijkaardig perceel, in 1897 afgeboord door een taxushaag en voorzien van een dodenhuisje in de noordwesthoek. Het kerkhofkruis met grafmonument werd gerealiseerd circa 1905. In 1935 werd de begraafplaats nog vergroot.
ID: 47854 | Bouwkundig element
Kerkhofstraat 1 (Lebbeke)
Villa gebouwd in 1923 als brouwershuis van de familie J. Wagon en gelegen in grote omhaagde tuin met blinde zijgevel gericht naar de straatkant. Fraai ijzeren toegangshek aan gietijzeren zuilen.
ID: 88636 | Bouwkundig element
Laurierstraat (Lebbeke)
Nieuwe begraafplaats aangelegd naar ontwerp van de Dendermondse stadsarchitect Edouard Bouwens in 1889. Aan de westzijde vormt het 18de–eeuwse toegangshek en ijzeren afsluiting op lage muurtjes de begrenzing. Brede centrale hoofdlaan leidend naar een calvarieberg met imposant kerkhofkruis. Imposant monument van 1890 naar ontwerp van voornoemde architect.