Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

93245 resultaten


ID: 7271 | Bouwkundig element

Eclectisch burgerhuis

Markgravelei 83 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van C. Andersen, naar een ontwerp door de architect Frans Stuyck uit 1914. Het gebouw werd ongeveer gelijktijdig opgetrokken met een quasi identiek pand op het belendende perceel, dat Stuyck enkele maanden later voor de weduwe Fr. (A.) Grein tekende.


ID: 7272 | Bouwkundig element

Eclectische dokterswoning

Markgravelei 85 (Antwerpen)
Dokterswoning in eclectische stijl gebouwd in opdracht van de arts G. Baillieux, naar een ontwerp door de architect Carlos Van der Voodt uit 1913. Met een gevelbreedte van twee ongelijke traveeën telt het rijhuis een souterrain en drie bouwlagen onder een mansardedak.


ID: 7288 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Het Torenhof met park

Markgravelei 86 (Antwerpen)
"Het Torenhof", of "Annonentoren" naar de zeventiende eeuwse Italiaanse familie Annoni. Restant van een vroeger hof van plaisantie nu een openbaar park en toegankelijk via een gekasseide weg.


ID: 7273 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-nouveaustijl

Markgravelei 87 (Antwerpen)
Burgerhuis in gematigde art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van J. Bergman, naar een ontwerp door de architect Gustave Fierens uit 1911. Met een gevelbreedte van drie traveeën, telt de rijwoning drie bouwlagen onder een mansardedak.


ID: 7274 | Bouwkundig element

Gekoppelde burgerhuizen in art-nouveaustijl

Markgravelei 89-91 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in gematigde art-nouveaustijl, gebouwd in opdracht van de aannemer Adriaan Brosens, naar een ontwerp door de architect Gustave Fierens uit 1908. Gelijktijdig ontwierp Fierens om de hoek in de Van Schoonbekestraat een gelijkaardig stel burgerhuizen.


ID: 7289 | Bouwkundig element

Neoclassicistische hoekhuis

Markgravelei 90 (Antwerpen)
Afgeschuind hoekhuis in neoclassicistische stijl daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw. In opdracht van de weduwe Frans Ghijs werd het pand grondig verbouwd tot café naar een ontwerp door de architect Louis De Vooght uit 1925.


ID: 214389 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Markgravelei 92 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, opklimmend tot de tweede helft van de 19de eeuw. De huidige toestand is het resultaat van een grondige verbouwing in opdracht van de weduwe Frans Ghijs, naar een ontwerp door de architect Louis De Vooght uit 1913.


ID: 7290 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-nouveaustijl

Markgravelei 94 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van J. Van Roey, naar een ontwerp door de architect Arthur Vander Heyden uit 1910. De rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, telt drie bouwlagen onder een zadeldak.


ID: 7275 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Laurentiusparochie met tuin

Markgravelei 95 (Antwerpen)
De pastorie werd gebouwd in 1824-1825 gebouwd in laatclassicistische stijl naar ontwerp van Pierre Bruno Bourla. In de jaren 1860 werd de pastorie grondig verbouwd onder leiding van stadsarchitect Pieter Dens. Voortuin met twee hulstboompjes en ruime achtertuin met hulstboom, in vorm gesnoeide buxusstruiken en twee oude opgesnoeide gewone buxussen.


ID: 7291 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neorococostijl

Markgravelei 96 (Antwerpen)
Burgerhuis in neorococostijl gebouwd in opdracht van Ch. Mol, naar een ontwerp uit 1910 door Jan Frans Sel-Caluwaerts, de latere provinciaal architect voor het arrondissement Antwerpen. Met een gevelbreedte van drie traveeën, telt de rijwoning drie bouwlagen en een mezzanine onder een zadeldak.