Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

93245 resultaten


ID: 7292 | Bouwkundig element

Gekoppelde burgerhuizen in art-nouveaustijl

Markgravelei 98-102 (Antwerpen)
Geheel van drie gekoppelde burgerhuizen in art-nouveaustijl, gebouwd in opdracht van mevrouw C. Verschueren, naar een ontwerp door de architect Gustave Fierens uit 1909. Geschakeld volgens repeterend en spiegelbeeldschema, vormden de rijwoningen een doorlopend gevelfront, met een hoger opgetrokken middenpand.


ID: 214419 | Bouwkundig element

Neoclassicistische stadswoningen

Markgravelei 99, 105 (Antwerpen)
Twee bescheiden rijhuizen in neoclassicistische stijl, gebouwd in opdracht van Edgard en Xavier De Jonghe, naar een ontwerp door de aannemer-bouwmeester Corneille Jos. Kennes uit 1887. De gebroeders De Jonghe waren brouwers uit Willebroek, die de panden wellicht als vastgoedinvestering lieten optrekken.


ID: 5486 | Bouwkundig element

Traditioneel diephuis

Markgravestraat 1 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis met trapgevel van drie/twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat), te dateren in de eerste helft van de 17de eeuw.


ID: 5492 | Bouwkundig element

Kantoorgebouw in neoclassicistische stijl

Markgravestraat 10 (Antwerpen)
Kantoorgebouw in neoclassicistische stijl naar een ontwerp door de architect Heliodore Leclef uit 1872. Opdrachtgever was Jean Jacques Melges (Antwerpen, 1831-1904), groothandelaar en makelaar in wol.


ID: 5493 | Bouwkundig element

Hotel van Havre

Markgravestraat 12 (Antwerpen)
Traditioneel herenhuis waarvan de oudste kern opklimt tot het eerste kwart van de 16de eeuw, gebouwd door Jan van Honsem, dat zich eertijds uitstrekte tot de Borzestraat. In de achttiende eeuw verbouwde de notabele familie van Havre de patriciërswoning tot haar huidige vorm.


ID: 5494 | Bouwkundig element

Traditioneel herenhuis

Markgravestraat 14 (Antwerpen)
Traditioneel herenhuis van vier traveeën en oorspronkelijk twee bouwlagen, door middel van muurankers gedateerd 1567. De derde bouwlaag van de voorbouw werd toegevoegd tijdens de late 18de of de vroege 19de eeuw.


ID: 5495 | Bouwkundig element

Traditioneel herenhuis met régencepoort

Markgravestraat 16 (Antwerpen)
Traditioneel herenhuis dat in kern minstens opklimt tot de 17de eeuw, en werd aangepast in de eerste helft van de 18de eeuw. Gustave Verhoosel, wisselagent en makelaar in publieke fondsen, liet het pand verbouwen tot kantoorgebouw naar een ontwerp door de architecten Vincent Cols en Jules De Roeck uit 1927.


ID: 5489 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Markgravestraat 17 (Antwerpen)
Neoclassicistisch herenhuis naar een ontwerp door Heliodore Leclef uit 1866, een verbouwing van een bestaand pand in opdracht van de koopman Joseph Gevers-Pauwels. Barok Onze-Lievevrouwebeeld toegeschreven aan Alexander van Papenhoven uit 1698.


ID: 5490 | Bouwkundig element

Neoclassicistische burgerhuis

Markgravestraat 19-21 (Antwerpen)
Geheel van twee volgens repeterend schema gekoppelde, neoclassicistische burgerhuizen. De in kern traditionele panden, gaan in oorsprong terug op de bijgebouwen van het achterliggende, 15de-eeuwse hof van Immerseel, dat in de 16de eeuw werd verkaveld. De arts A.J.G. Baguet liet in 1841 de gevelordonnantie regulariseren; de derde bouwlaag werd in 1846 toegevoegd in opdracht van de heer J. Schoof van Straelen.


ID: 5487 | Bouwkundig element

Sint-Pauwels Bekeeringe

Markgravestraat 3 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis met aangepaste puntgevel van drie traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), uit de tweede helft van de 16de eeuw.