Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

73897 resultaten


ID: 33182 | Bouwkundig element

Villa Joseph

Passendalestraat 225 (Zonnebeke)
Puntgevel naar ontwerp van architecten Ch. Van Moerkerke en Decraene uit het jaar 1920. Breedhuis van drie traveeën + rechts poorttravee en één bouwlaag onder mansardedak met klimmende dakkapel en dakvensters in puntgevel ter bekroning van buitenrisalieten.


ID: 33184 | Bouwkundig element

Eclectisch burgerhuis

Passendalestraat 247 (Zonnebeke)
Eclectisch breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak mogelijks naar ontwerp van architect R. Cauwe van 1920. Voorgevel van witgeglazuurde bakstenen met lelievormige muurankers. Rechter risaliet uitlopend op getrapt dakvenster. Houten gootlijst op consoles links.


ID: 33185 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Potegemstraat 5 (Zonnebeke)
Hoeve heropgebouwd van "vreemd" bouwmateriaal met name verankerde cementblokken, voorts grosso modo aansluitend bij de regionale hoevebouw. Boerenhuis van twee bouwlagen en vier traveeën met opkamertravee aan achtergevelzijde en links onder lessenaarsdakje aanleunend privaat; haaks tegen boerenhuis aanleunende stalvleugel; dwarsschuur met wagenhuis.


ID: 33098 | Bouwkundig element

Tweegezinswoning en kapel

Potteriestraat 12-14 (Zonnebeke)
Tweegezinswoning oorspronkelijk in spiegelbeeldschema. Lage dubbelhuisjes van elk drie traveeën en een staltravee onder doorlopend en licht gebogen zadeldak, naar verluidt daterend van 1922. Kapelletje, bakstenen gebouwtje van één travee op rechthoekige plattegrond, onder zadeldak.


ID: 33099 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Potteriestraat 39 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoeve, later uitgebouwd tot tweegezinswoning, zie bouwnaad, uit het begin van de jaren 1920. Aanleunend bij de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen rondom een begrint erf, ten zuiden toegankelijk via gietijzeren hek; boerenhuis en schuur respectievelijk ten zuiden en oosten.


ID: 305356 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Herdenkingsboom en oorlogsgedenkteken Princess Patricia's Canadian Light Infantry

Prinses Patriciastraat (Zonnebeke)
De herdenkingsboom staat bij een oorlogsgedenkteken dat herinnert aan de oprichting in 1914, de gevechten en de slachtoffers van het Canadese infanterieregiment 'Princess Patricia's Canadian Light Infantry' in de Ieperboog.


ID: 33186 | Bouwkundig element

Hoeve

Ravestraat 3 (Zonnebeke)
Hoeve naar verluidt in 1921 niet op de vooroorlogse plaats heropgebouwd, volledig in aansluiting met regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een deels begrint erf met bakstenen stoepen; zuidoostelijke erfoprit; boerenhuis, stal, schuur en tabaksast. Stalvleugel met links melkhuis; schuurvleugel met tweeledig wagenhuis en aardappelkelder.


ID: 33101 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Reutelhoekstraat 11A (Zonnebeke)
Hoeve heropgebouwd naar ontwerp van architect J. Maelschalck van 1921. Op enkele elementen na, wederopbouw teruggaand op de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een begrint erf; boerenhuis, stalvleugel, en schuur respectievelijk ten zuidoosten, ten noorden en ten zuiden.


ID: 304704 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats

Roeselarestraat (Zonnebeke)
Gemeentelijke begraafplaats uit het interbellum met een crypte uit 1921. De deels ommuurde en omhaagde begraafplaats wordt getypeerd door een traditionele opdeling met omlopende en twee kruisende paden. De bakstenen muur aan de straat wordt geritmeerd door getrapte bakstenen lisenen met ertussen spaarvelden, bovenaan afgelijnd met een decoratieve baksteenfries. Tussen de hekpijlers een smeedijzeren hek.


ID: 305022 | Bouwkundig element

Gedenkmuur 77ste, 114de en 135ste Franse infanterieregiment

Roeselarestraat (Zonnebeke)
Oorlogsgedenkteken, in 1977 opgericht door de Nationale Strijdersbond ter herinnering aan de vele omgekomen Fransen tijdens de maanden oktober-november 1914, aan het begin van de Eerste Wereldoorlog.