Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

73897 resultaten


ID: 9767 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Gentse Steenweg 95 (Zottegem)
Voorheen gesloten hoeve ingeplant op de hoek met de Pardassenhoek. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken gegroepeerd rondom een onregelmatig geasfalteerd erf, daterend uit de 19de eeuw. Zuidzijde deels afgesloten door middel van een muur.


ID: 9768 | Bouwkundig element

Afspanning Posterij

Gentse Steenweg 97-99 (Zottegem)
Voormalige afspanning voor diligences, ingeplant op de hoek met de Pardassenhoek. Gesloten hoeve met trechtervormig, gekasseid erf. Woonhuis aan de straatzijde en deels witgekalkte dienstgebouwen op gecementeerde of gepikte plint, daterend uit de 18de eeuw en 19de eeuw met latere aanpassingen.


ID: 9602 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Godveerdegemstraat 17 (Zottegem)
Burgerhuis met twee bouwlagen van vijf traveeën onder zadeldak, uit de 19de eeuw. Baksteenbouw met beraapte, zwartgeschilderde voorgevel op arduinen plint, verlevendigd met witgeschilderde accenten.


ID: 300934 | Bouwkundig element

Dorpskern Godveerdegem

Groenstraat, Hostieweg, Moelde, Sint-Paulusplein, Tweekerkenstraat (Zottegem)
Beeldbepalend in de dorpskern van Godveerdegem zijn de parochiekerk Sint-Paulus-Bekering en de pastorie. Verder bestaat de dorpskern voornamelijk uit 20ste-eeuwse bebouwing.


ID: 9773 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Pieters-Banden en Sint-Berlindis met tuin

Grotenbergestraat 162 (Zottegem)
De laat 18de-eeuwse pastorie telt vijf traveeën en twee bouwlagen en is gelegen tussen een voorplein en ruime beboomde tuin. De axiale as is prominent aanwezig. Het geasfalteerd voortuintje is van de straat afgesloten door middel van een muur met gietijzeren hek. Links en rechts bevindt er zich een bijgebouw van één travee en één bouwlaag onder een lessenaarsdak.


ID: 208919 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdesgrot

Grotstraat (Zottegem)
August De Rouck liet achteraan de kerk het klooster bouwen, dat in 1875 door de zusters van Sint-Franciscus werd betrokken. Van het klooster maakt ook een Lourdesgrot deel uit. De grot is een mooi voorbeeld van zogenaamde cementrustiek zoals die werd toegepast aan bedevaartplaatsen.


ID: 9606 | Bouwkundig element

Bedrijfsgebouw Sanitary Underwear Company S.A.

Gustaaf Schockaertstraat 7 (Zottegem)
Opmerkelijk gewapend-betonnen fabrieksgebouw, naar ontwerp van ingenieur De Puyseleere, gedateerd 1909 en aldus een der eerste betonconstructies van ons land. Bij dit hoofdgebouw hoort tevens een stoommachine- en ketelhuis, opgetrokken volgens dezelfde constructiemethode, en een octogonale fabrieksschouw in betonmetselwerk, versterkt met ijzeren banden.


ID: 212482 | Bouwkundig element

Oorlogsmonument ontworpen door Jules Vits

Heldenlaan (Zottegem)
Oorlogsmonument Eerste Wereldoorlog voor de gesneuvelden en burgerlijke slachtoffers van Zottegem.


ID: 9612 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Heldenlaan 14 (Zottegem)
Enkelhuis van drie en een halve bouwlaag en drie traveeën onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde, witgeschilderde lijstgevel; rechts poortrisaliet voorzien van imitatiehoekstenen en geaccentueerd door balkon met gesmeed ijzeren balustrade op consoles.


ID: 9611 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Heldenlaan 16 (Zottegem)
Dubbelhuis van drie bouwlagen en vijf traveeën onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel.