1318 resultaten
ID: 46904 | Bouwkundig element
Kerkstraat 23 (Merksplas)
Vrijstaand huis van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, in kern opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw.
ID: 46919 | Bouwkundig element
Leopoldstraat 57 (Merksplas)
Vrijstaand huis met omringende, omhaagde tuin, in nieuwe zakelijkheid van circa 1934, samengesteld uit in- en uitspringende balkvormige volumes van één tot twee bouwlagen onder platte daken.
ID: 90096 | Bouwkundig element
Kraaimeersstraat 1 (Meulebeke)
Hoeve minimaal opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, zie drie losstaande volumes weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778).
ID: 90100 | Bouwkundig element
Ledestraat 6 (Meulebeke)
Hoeve minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw. Het kadaster registreert in 1907 de in 1875 uitgevoerde uitbreiding van de bestaande gebouwen tot de huidige toestand. Omhaagd erf met losse verharding en grasperken, toegankelijk via roodgeschilderd ijzeren hek tussen witgeschilderde betonnen pijlers. Aan noordzijde van het erf eenlagig woonhuis van zes traveeën onder zadeldak, ten westen grote haakse, witgekalkte schuurstalvleugel, ten oosten haakse stal en ten noordoosten overhoeks ingeplant bakhuis.
ID: 90115 | Bouwkundig element
Marialoopsteenweg 47 (Meulebeke)
Achteringelegen voormalige tweewoonst minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw, zie weergave op het primitief kadasterplan (circa 1830) van enkele boerenarbeidershuisjes met haakse bijgebouwen aan zuidzijde, alle in eigendom van de Meulebeekse wever Ivo Raedt. Deze laat in 1849 een huisje in de noordoostelijke hoek afbreken. In 1894 registreert het kadaster een perceelsvereniging.
ID: 90145 | Bouwkundig element
Ooigemstraat 49 (Meulebeke)
Hoeve waarvan de gebouwen minimaal opklimmen tot de eerste helft van de 19de eeuw, zie weergave op het primitief kadasterplan (circa 1830) van woonhuis, haakse schuurstalvleugel aan de straat en bakhuis, met als toenmalige eigenaar landbouwer François Bruyneel uit Meulebeke. Grotendeels omhaagd en verhard erf met grasperken. Losstaande verankerde bakstenen bestanddelen onder zadeldaken (mechanische pannen).
ID: 90162 | Bouwkundig element
Oude Diksmuidse Boterweg 34 (Meulebeke)
In oorsprong omwalde hoeve waarvan de site minimaal tot de tweede helft van de 17de eeuw opklimt, thans met 19de- en 20ste-eeuwse bestanddelen. Lange oprit met losse verharding naar omhaagd erf met open, witgeschilderde betonnen afsluiting met draad. Toegang via witgeschilderde pijlers met bolbekroning. Verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken.
ID: 90167 | Bouwkundig element
Oude Pittemstraat 23 (Meulebeke)
Vrijstaande eengezinswoning gebouwd naar ontwerp (1975) van het Tieltse architectenbureau Konstrukto. Woonhuis in bungalowstijl in grote omhaagde tuin met bomen. Naar de straat toe vrij gesloten volume onder plat dak op grondplan met in- en uitspringende gevelvlakken.
ID: 90175 | Bouwkundig element
Paanderstraat (Meulebeke)
Tegen de haag ingeplant Onze-Lieve-Vrouwekapelletje, overgroeid met klimop. Witgekalkte bakstenen pijlerkapel met getraliede rondboognis, waarin gepolychromeerd beeld van Onze-Lieve-Vrouw met Kind.
ID: 90173 | Bouwkundig element
Paanderstraat 9 (Meulebeke)
Hoeve in oorsprong bestaande uit een tweewoonst met bijkomend landarbeidershuis aan de straat, weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1830) met als toenmalige eigenaar landbouwer Ivo Claerhout uit Meulebeke.