Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1318 resultaten


ID: 90201 | Bouwkundig element

Neerhof van het Goed te Dierdonck

Pittemstraat 87 (Meulebeke)
Grotendeels gerenoveerde, 19de- en 20ste-eeuwse bijgebouwen met onder meer nieuw gecementeerde plint, ingewerkte natuurstenen recuperatiestenen, laaddeuren, nieuwe schuifpoorten en recentere aanbouwen; schuur met dakoverstek op kardoezen, gedicht uilengat in zuidzijgevel en asemgaten; stal met muuropeningen onder betonnen lateien.


ID: 90251 | Bouwkundig element

Hoeve

Steenovenstraat 111 (Meulebeke)
Hoeve volgens kadaster in 1911 gebouwd in opdracht van Odiel Vanwalleghem, steenbakker uit Meulebeke, wellicht eigenaar van de ertegenover gelegen steenbakkerij, die in het laatste kwart van de 20ste eeuw stopgezet wordt.


ID: 90258 | Bouwkundig element

Brouwerswoning

Tieltstraat 118 (Meulebeke)
Voormalige brouwerswoning, volgens kadaster in 1834 gebouwd voor Ivo Carpentier, azijnbrouwer uit Meulebeke, wiens brouwerij aan de westzijde wordt opgetrokken.


ID: 54890 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw met kerkhof

Brugsesteenweg (Middelkerke)
Bedehuis gelegen midden kerkhof omgeven door muurtje onder ezelsrug, haag en bomenrij ten zuiden en ten oosten. Ten westen, bakstenen toegangspad. De driebeukige, neogotische hallenkerk met westtoren, daterend van 1860, gebouwd ter vervanging van een middeleeuws bedehuis, werd verwoest tijdens de Eerste Wereldoorlog. Heropgebouwd naar ontwerp van architect T. Raison van 1922.


ID: 55080 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Pieter met kerkhof

Diksmuidestraat (Middelkerke)
Georiënteerde kerk met westtoren, midden in omhaagd en ommuurd kerkhof; omlopend geasfalteerd pad tussen dubbele bomenrij. Wederopbouw naar ontwerp van architect T. Raison van 1922, ter vervanging van de tijdens de Eerste Wereldoorlog vernielde neogotische kerk.


ID: 54874 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Visitatie met kerkhof

Dorpsplein (Middelkerke)
Georiënteerde kerk, gelegen ten zuiden van Dorpsplaats middenin kerkhof, welke omhaagd en ommuurd onder ezelsrug met ommegang Onze-Lieve-Vrouw der Zeven Weeën: veertien, in nis geschilderde taferelen, in bakstenen kapelletjes onder tuitgeveltje, naar ontwerp van architecten C. Pil & H. Carbon uit 1922. Bedehuis in neoromaanse stijl eveneens naar ontwerp van Pil & Carbon uit 1922; heropgebouwd in 1922-23, ter vervanging van het op 20 oktober 1914 verwoeste, neoclassicistisch zaalkerkje uit het derde kwart van de 18de eeuw met westtoren.


ID: 55245 | Bouwkundig element

Sint-Guilielmuskerk met kerkhof

Fleriskotstraat 33B (Middelkerke)
Parochiekerk toegewijd aan Sint-Guilielmus of aan de Heilige Willem gelegen in een omgevend kerkhof. Bedehuis uit de wederopbouwperiode, naar ontwerp van architect T. Raison. De plattegrond ontvouwt: een voorgeplaatste westtoren met oudere kern en een kerk van het basilicale type.


ID: 55104 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Lombardsijdelaan 35 (Middelkerke)
Alleenstaand diephuisje in omhaagde moestuin; wederopbouw uit jaren 1920. Rode, verankerde baksteenbouw van twee bouwlagen en vier traveeën onder zadeldak.


ID: 34343 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Terwestvaart 52A (Moerbeke)
Boerenwoning van zes traveeën onder zadeldak, uit de 19de eeuw.


ID: 52809 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hoeve Ezaart

Ezaart 292 (Mol)
Kempisch langgevelhoevetje, vermoedelijk opklimmend tot de 17de eeuw, één van de resterende getuigen van de agrarische bedrijvigheid te Mol. Enkele lindes als relicten van de historische beplanting op het erf.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.