1318 resultaten
ID: 87965 | Bouwkundig element
Legendaledreef 10 (Oostkamp)
Schuin ten opzichte van de straat georiënteerde hoeve bestaande uit een ten oosten liggend woonvolume en er tegenover een langwerpige schuur. Erf omzoomd met haag. Het woonhuis dateert van circa 1800. De schuur dateert wellicht uit de tweede helft van de 19de eeuw.
ID: 88324 | Bouwkundig element
Vrijgeweidestraat (Oostkamp)
Openbare begraafplaats toegankelijk via een hekken tussen twee betonnen pijlers. Kleine begraafplaats, omgeven door een halfhoge haag, aangelegd in 1938 na het ontstaan van de nieuwe Ruddervoordse parochie, toegewijd aan de Heilige Godelieve en in de jaren 1940. Centraal middenpad aan het einde gedomineerd door een herdenkingskruis voor de pastoor-stichter van de Sint-Godelieveparochie..
ID: 88089 | Bouwkundig element
Wilgenbroekstraat 74 (Oostkamp)
18de-eeuwse hoeve met losse bestanddelen met een dwars op de rijweg georiënteerd woonvolume en achteraan recente bijgebouwen onder meer loods. Rechtover het woonhuis ligt een stal, parallel met de straat. Omgevende haag van Hulst, Beuk en Taxus. De haagsamenstelling verwijst naar de hoge status van de hoeve.
ID: 88143 | Bouwkundig element
Wingensestraat (Oostkamp)
De aanleg gebeurt volgens het kadaster circa 1894. Gesloten geheel door bakstenen muur aan de straatkant en hagen aan de overige zijden. Aanleg getypeerd door rechtlijnige paden met grint. Een centrale weg loopt van de toegang van het kerkhof naar de calvarie van 1893, omgeven door enkele lindebomen. Quasi centraal, het imposante, blauwe hardstenen graf van de familie Rapaert de Grass.
ID: 87645 | Bouwkundig element
Berkstraat (Oostrozebeke)
Onze-Lieve-Vrouwekapel, opgericht circa 1945 als bedanking om de Tweede Wereldoorlog ongehavend te zijn doorgekomen. Staat in de beukenhaag van het huis nummer 2. Bakstenen pijlerkapel onder zadeldakje (mechanische pannen) met gemetseld bakstenen kruisje. Rondboognis met beeld van Onze-Lieve-Vrouw met kind.
ID: 87781 | Bouwkundig element
Ter Priemstraat 2 (Oostrozebeke)
Hoeve met losse bestanddelen. Bebouwing reeds aanwezig op het primitief kadasterplan (circa 1830), op dat ogenblik verpacht aan de "kinderen Devolder". Gebouwen gegroepeerd rond een onverhard (deels gras en deels grint) erf, toegankelijk via een met grint bedekte oprit. Toegankelijk via een gietijzeren hekken, gevat in witbeschilderde bakstenen pijlers. Kapelletje in rechterpijler met Mariabeeld in rondboognis met zwartbeschilderde bakstenen omlijsting.
ID: 11707 | Bouwkundig element
Brooseinde 61 (Oud-Turnhout)
Woonstalhuis van acht traveeën onder zadeldak, in kern opklimmend tot de 18de eeuw, aanpasingen en verbouwingen in de 19de- en 20ste eeuw.
ID: 11710 | Bouwkundig element
Dijkzijde 7 (Oud-Turnhout)
Woonstalhuis uit het vierde kwart 19de eeuw of eerste kwart 20ste eeuw, schuur ten noorden en karrenhuis ten oosten met oudere kern.
ID: 11744 | Bouwkundig element
Schuurhovenberg 30 (Oud-Turnhout)
Woonstalhuis met haakse langsschuur en vrijstaande stallingen en karrenkot, opklimmend tot het laatste kwart van de 19de-eerste kwart van de 20ste eeuw.
ID: 27806 | Bouwkundig element
Monseigneur Lambrechtstraat 12 (Oudenaarde)
Hoeve met losse bestanddelen, walgrachten merendeels gedempt. Opvallende erfbegrenzing aan de straat: haag met vijf hoge haagbeuken. IJzeren toegangshek aan twee overhoekse, vierkante bakstenen hekpijlers met piramidale top. L-vormige stalvleugel, deels herbouwd in 20ste eeuw. Gewit bakstenen bakhuis van het tweedelige type.