Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

14009 resultaten


ID: 30224 | Bouwkundig element

Kloosterkapel van de arme claren

de Stuersstraat 21 (Ieper)
Kloosterkapel van de arme klaren naar ontwerp van architect Jules Coomans (Ieper) van 1920, tevens ontwerper van het vooroorlogse kloostercomplex daterend van 1900.


ID: 30225 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing in neorococostijl

de Stuersstraat 24-26 (Ieper)
Eenheidsbebouwing in neorococostijl. Gesigneerd "E. Vanhoudenhove. Architecte - Menin".


ID: 30226 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

de Stuersstraat 28-30 (Ieper)
Neoclassicistisch breedhuis van acht traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (nokrichting parallel aan de straat, leien) met houten dakkapellen, naar ontwerp van architect Oscar Hallaux (Ieper) van 1921.


ID: 30227 | Bouwkundig element

Technisch Instituut Heilige Familie

de Stuersstraat 32 (Ieper)
Teruggaand op de gelijknamige kloosterschool, gesticht in 1838-1839 onder impuls van E.H. Struye met als doel, wezen en gebrekkige meisjes te huisvesten en te onderwijzen. Neogotisch klooster van dertien traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (leien), voorzien van houten dakkapellen onder zadeldak met windveer.


ID: 30229 | Bouwkundig element

Rij van drie herbergen, winkel, herenhuis en opslagplaats

Nieuwstraat 4, de Stuersstraat 49-57 (Ieper)
Huizenrij naar verluidt oorspronkelijk met drie herbergen (nummer 49, 51, 57), een winkel- (nummer 53) en een herenhuis (nummer 55) met achterliggende drankenopslagplaats uitkomend in de Nieuwstraat (nummer 4), gebouwd in het begin van de jaren 1920 in opdracht van de eigenaar-brouwer tevens bewoner van de herenwoning. De panden vertonen kenmerken van het neoclassicisme en eclecticisme.


ID: 30221 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Niklaas

de Stuersstraat 6A (Ieper)
Parochiekerk, na de vernieling in de loop van de Eerste Wereldoorlog heropgebouwd op dezelfde plaats en met dezelfde oriëntatie, volgens plannen van Guillaume Veraart en E. Richir van 1923-1924. De huidige kerk vertoont een gestileerde verweving met modernistische inslag van voornamelijk neobyzantijnse en neoromaanse elementen.


ID: 30577 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Delaerestraat 1A, Surmont de Volsberghestraat 13 (Ieper)
Imposant hoekhuis met hoofdgevel aan Delaerestraat, uitziend op Koningin Astridpark. Uitgevoerd naar een niet gesigneerde bouwaanvraag (potloodtekening) - goedgekeurd in 1931.


ID: 30133 | Bouwkundig element

Herenhuis

Dikkebusseweg 1 (Ieper)
Nabij de spoorweg gelegen alleenstaand herenhuis. Achterliggend erf waarrond nutsgebouwen, toegankelijk via gietijzeren hek tussen bakstenen hekpijlers; arduinen bolvormige schampsteentjes.


ID: 30139 | Bouwkundig element

Herberg De Vier Koningen

Dikkebusseweg 148 (Ieper)
Hoekhuis, aan de Capucienenstraat, van twee traveeën, een afgeschuinde hoektravee en twee traveeën, en twee bouwlagen; aanleunend lage vleugel van twee brede traveeën en één poorttravee rechts. Gele baksteenbouw. Eclectische wederopbouwarchitectuur.


ID: 30134 | Bouwkundig element

Herenhuis met steenhouwerij

Dikkebusseweg 2, Maltastraat 4-10 (Ieper)
Nabij de spoorweg, op de hoek bij de Maltastraat, gelegen gebouwencomplex bestaande uit een herenhuis, met achterliggende steenhouwerij. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak voorzien van twee oeils-de-boeuf, waartussen een centraal driehoekig fronton, met oculus. Te dateren in het begin van de jaren 1920. Nutsgebouwen, heden verbouwd tot woningen, van anderhalve bouwlaag onder zadeldaken.